Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Lid worden?

Wilt u kennismaken met korfbal bij KVA, voor u zelf of voor uw kinderen? Dat kan natuurlijk, wij vinden het altijd erg leuk, om nieuwe leden te begroeten!. Kinderen vanaf 4 jaar zijn bij ons al welkom. Wij kennen de volgende leeftijdscategorieën:

 

Kangoeroes (3-6 jaar):

De Kangoeroe Klup is een spel- en bewegingsconcept voor kinderen van 4 t/m 6 jaar, ontwikkeld door de korfbalbond. Er worden allerlei leuke (bewegings-)spelletjes met de kinderen gedaan, waarbij hoogwaardige spelmaterialen worden gebruikt. De kinderen raken zo spelenderwijs vertrouwd met de eerste beginselen van de korfbalsport. Onze begeleiders hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd.

 

F-pupillen (6-8 jaar):

spelen monokorfbal, dat is korfbal in 1 vak, waarbij een team uit 4 kinderen bestaat. De korfbalpaal is 2,50 hoog, en de bal is kleiner (“een “viertje”).

 

E-pupillen (8-10 jaar):

spelen meestal al in 2 vakken (een verdedigingsvak en een aanvalsvak), waarbij een team uit 8 kinderen bestaat. Bij E-pupillen kan soms ook nog monokorfbal (4 kinderen in een team) worden gespeeld; dit doen we vooral voor kinderen, die net lid zijn geworden. De korfbalpaal is 3 meter hoog en de bal is een “viertje”.

 

D-pupillen (10-12 jaar):

spelen altijd in twee vakken. De korfbalpaal is 3 meter hoog en de bal is een “viertje”.

 

C-aspiranten (12-14 jaar):

Vanaf de C-aspiranten en hoger wordt altijd in 2 vakken gespeeld, op een korfbalpaal die 3,50 meter hoog is en de standaard korfbal, een “vijfje”.

 

B-aspiranten (14-16 jaar).

A-junioren (16-18 jaar).

Senioren (18 jaar en ouder).

 

Recreanten (18 jaar en ouder):

De recreanten vormen een groep mensen, die niet elke week competitie willen spelen. De recreantengroep traint elke week en speelt af en toe een wedstrijd of toernooi tegen de recreanten van een andere vereniging. De recreantengroep bestaat uit een bonte verzameling mensen: studenten, ouders van jeugdleden en mensen, die als kind wel gekorfbald hebben, maar het jaren niet meer hebben gedaan en het “voorzichtig” weer willen proberen.

 

Een korfbalseizoen ziet er als volgt uit:

– september t/m oktober: eerste helft veldcompetitie (6 wedstrijden);

– november t/m maart: zaalcompetitie (12 wedstrijden);

– april t/m mei: tweede helft veldcompetitie (6 wedstrijden).

Vanaf 6 jaar (F-pupillen) speelt onze jeugd competitiewedstrijden op zaterdag tegen leeftijdsgenoten van andere verenigingen. De ene week ’thuis’ op ons veld aan de Startbaan en de andere week ‘uit’ bij een andere vereniging. Tijdens de zaalcompetitie spelen we onze thuiswedstrijden in sporthal Bankras of sporthal De Meerkamp.Voor het vervoer naar de uitwedstrijden wordt bij toerbeurt een beroep gedaan op de ouders, die in het bezit zijn van een auto en die willen vervoeren.

De trainingstijden en contributiebedragen zijn afhankelijk van de leeftijdscategorie. Klik hier voor het trainingsschema (veld– resp. zaalseizoen) en hier voor de huidige contributies.

Naast het verzorgen van de trainingen en wedstrijden organiseren we nog een groot aantal andere activiteiten voor de jeugd, zoals: bingo- en filmavonden, “doe-je-dingetje” show, Halloween-feest, Paasbrunch, Sinterklaasfeest, Kampioenengala en het jaarlijkse hoogtepunt: het Pinksterkamp.