Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Waarom Korfbal

Enige tijd geleden werden in NRC-Next 42 trends in Nederland beschreven. Een van deze trends was “Speel Korfbal”. Korfbal is een van de weinige teamsporten in Nederland met een groeiend ledenbestand. Hoe dat komt? Hieronder vindt u 8 redenen om te gaan korfballen!


SAMENspel. Korfbal is de ultieme teamsport. Je mag niet lopen met de bal, en je kunt je alleen vrijspelen en doelpunten maken door snel met elkaar over te spelen. Voor egoïsten is geen plaats.


Sociaal-emotionele ontwikkeling. Korfbal is de enige gemengde teamsport ter wereld. Nergens anders leren jongens en meisjes op een zo natuurlijke manier met elkaar om te gaan.


Veelzijdigheid. Bij korfbal vervullen de spelers alle functies. Iedereen moet zowel kunnen aanvallen, verdedigen als ondersteunen.


Motorische ontwikkeling. Door de veelzijdigheid van de sport worden korfballers allround sportmensen.


Veiligheid. Bij korfbal is lichamelijk contact niet toegestaan. Extra lichaamsbescherming, zoals scheenbeschermers, is bij korfbal niet nodig.


Sociale binding. KVA is veel meer dan een korfbalvereniging. Veel van onze jeugdleden beschouwen KVA als hun “tweede huis”.


Sportiviteit. Bij korfbal hoeven de ouders hun sport niet aan de kinderen terug te geven, zoals in de SIRE-reclame. Ouders hebben korfbal namelijk nooit van hun kinderen afgenomen!


Kosten. Korfbal is een goedkope sport. Voor €10 per maand korfbalt uw kind het hele jaar door. Korfbalkleding is betaalbaar en gaat lang mee.