Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Zaterdag 8 juni is het Super Saturday bij KVA! Kom aanmoedigen!

Zaterdag 8 juni is het Super Saturday bij KVA! Kom aanmoedigen!

Aanstaande zaterdag (8 juni) is de laatste volledige speelronde van dit veldseizoen. Kortom, op het Prik(kie)toernooi na, sluiten we het seizoen af met een bomvol thuisprogramma! Onze hoofdmacht kan kampioen worden maar daarnaast zijn er nog veel meer teams die ergens voor strijden op deze laatste speeldag. Hieronder een overzicht van alle teams die nog ergens om spelen:

KVA 1 speelt om 16.30 uur thuis tegen BEP 1 en dat betekent een rechtstreeks duel om het kampioenschap in de Hoofdklasse. Omdat BEP eerder dit seizoen thuis met 15-12 te sterk was en KVA momenteel nog 2 punten minder heeft dient KVA met minstens 4 doelpunten verschil te winnen. Een moeilijke opgave, maar met steun van veel publiek is alles mogelijk! Bij elk minder resultaat zal de titel naar de ploeg uit Purmerend gaan.

Ook KVA 2 en BEP 2 spelen om 15.00 uur een belangrijk potje. Beide teams strijden niet om het kampioenschap maar om behoud in de Reserve Hoofdklasse. Omdat KVA 2 eerder dit seizoen met 4 doelpunten verschil verloor is het ook hier van belang dat KVA 2 met ruimere cijfers wint van de opponent.

In de poule van KVA 3 is eigenlijk alles nog mogelijk. Omdat er in de Reserve Overgangsklasse en lager 2 van de 4 ploegen degraderen is het hier een stuk spannender. KVA 3 neemt het om 12.00 uur op tegen Tiel 2 en is bij een overwinning of gelijkspel kampioen. Verliest KVA en DVO 4 wint van Wageningen 3 dan degradeert men, maar wanneer Wageningen 3 zou winnen van DVO 4 eindigt KVA 3 als tweede en handhaaft het zich in de Reserve Overgangsklasse.

KVA 4 strijdt in de Reserve Eerste Klasse nog vol om lijfsbehoud. Dankzij de 12-17 overwinning op bezoek bij EKVA afgelopen weekend kan het bij een thuisoverwinning op Groen Geel 3 (13.30 uur) zich handhaven. Bij ieder minder resultaat volgt er helaas weer degradatie naar de Reserve Tweede Klasse. Een stuk overzichtelijker dus dan in de poule van KVA 3.

In navolging van KVA B1 kan ook KVA B2 het kampioenschap nog altijd binnenslepen. Echter speelt dit team nog 2 wedstrijden. Te weten op zaterdag 8 juni en zaterdag 15 juni. In de afgelopen 4 wedstrijden werd er 2 keer gewonnen en 2 keer gelijkgespeeld. Met 6 behaalde punten staat men nu samen met ESDO B1 bovenaan maar die hebben wel 1 wedstrijd meer gespeeld. Kortom, winnen van SDO/Fiable B1 en Furore B1 en het kampioenschap is sowieso binnen!

Hoewel KVA C2 afgelopen zaterdag knap wist te winnen van koploper KZ/Keukensale.com C3 lijkt een eventueel kampioenschap nog moeilijk haalbaar. De achterstand op de ploeg uit Koog Zaandijk is 2 punten en zij hebben nog 1 wedstrijd meer te gaan…

KVA C3 staat er wat dat betreft net ietsje beter voor. De achterstand op koploper Swift C2 is weliswaar 2 punten maar er werd onlangs wel met 3-7 gewonnen van deze ploeg. In deze poule speelt iedere ploeg nog 2 wedstrijden en als Swift C2 onverhoopt nog een keer verliest en KVA C3 weet te winnen van achtereenvolgens De Vinken C3 en Blauw Wit C2 kan men ‘gewoon’ nog kampioen worden.

Voor KVA D3 is de opdracht eigenlijk heel simpel. Winnen op bezoek bij Swift D1 en het (gedeelde) kampioenschap is binnen. Ervan uitgaande dat medekoploper HKC D1 uit Utrecht ook wint zijn er in deze klasse dus twee kampioenen vanwege een even hoog puntenaantal!