Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Yoni, Enza en Fabian nemen na dit seizoen afscheid van de KVA-selectie

Yoni, Enza en Fabian nemen na dit seizoen afscheid van de KVA-selectie

Het einde van het seizoen nadert en dat houdt vrijwel ieder jaar in dat het afscheid van een aantal selectiespelers dichterbij komt. Zo zullen zusjes Yoni en Enza Bulterman KVA na dit seizoen inruilen voor Korfbal League 2-club Dalto uit Driebergen. Zij gaan daar proberen een plekje in de hoofdmacht te veroveren en uiteraard hebben wij er alle vertrouwen in dat zij dit gaat lukken. Daarnaast nemen we na dit seizoen afscheid van een echt KVA-icoon. Aanvoerder Fabian Geveke is bezig aan zijn laatste wedstrijden in ons vlaggenschip en zal volgend seizoen in een lager team actief zijn.

Samen met haar tweelingzus Enza, broers Mats en Dico en moeder Marion maakte Yoni Bulterman enkele seizoenen geleden de overstap van Badhoevedorp naar KVA. Bij ons startte Yoni aanvankelijk nog in de B2 en schopte het een aantal seizoenen later tot de Overgangsklasse met de A1. Intussen is Yoni uitgegroeid tot een onbetwiste basisspeler bij KVA 1 waar ze vooral opvalt vanwege haar scorend vermogen, enorme snelheid en de kwaliteit om achter elke bal aan te blijven vliegen ook al lijkt deze niet meer binnen bereik te zijn. Kwaliteiten waar ze bij Dalto zeker sterker van gaan worden.

Zoals gezegd maakte ook Enza Bulterman in de jeugd al de overstap naar de talentvolle lichting van KVA. Startend in de B1 en furore makend in de A1 was ook Enza met haar aanvallende kracht niet te houden voor haar directe tegenstanders. Een kruisbandblessure net voor de coronacrisis gooide echter behoorlijk wat roet in het eten voor de oudste van de tweeling. Het herstel hiervan duurde langer dan verwacht en mede daardoor belandde zij in KVA 2. Inmiddels lijkt Enza weer helemaal de oude en is het niet voor niets dat Dalto bij haar uitkwam als potentiele versterking.  Haar duelkracht, scorend vermogen en doorzettingsvermogen gaan we zeker missen bij KVA.

Als laatste een echt KVA-icoon. Al kwam hij net als Yoni en Enza jaren geleden ook over uit de jeugd van Badhoevedorp. In 2007 om precies te zijn. Fabian Geveke begon bij KVA in de A1 en speelde daar in de Overgangsklasse. In die tijd maakte hij al zijn debuut in de hoofdmacht onder leiding van toenmalig trainer/coach Frits Wip. Toen Fabian in 2009 van de junioren naar de senioren overging belandde hij direct in KVA 1 al werd dat later nog heel even KVA 2. Vanaf 2011 speelt Fabian onafgebroken in onze hoofdmacht en is hij sinds enkele seizoenen ook aanvoerder. Met zijn spelinzicht, loepzuivere afstandsschot en de kwaliteit om het spel te verdelen én te ontregelen is hij van grote waarde geweest in de ontwikkeling die KVA de afgelopen seizoenen heeft doorgemaakt. Een speler die zeker gemist gaat worden maar gelukkig wel actief blijft binnen KVA. Fabian zal komend seizoen in een lager team actief zijn.

Kortom, KVA neemt na dit seizoen, en eigenlijk aanstaande thuiswedstrijd tegen VEO afscheid van drie bepalende spelers binnen de KVA-selectie. Yoni en Enza gaan hun geluk hogerop beproeven en zullen we dus helaas minder gaan tegenkomen bij KVA. Fabian Geveke gaat het na dit seizoen iets rustiger aandoen maar blijft lekker in ons blauw/groene tenue ballen.

Aanstaande zaterdag om 16.00 uur speelt dit drietal samen met de rest van de selectie de laatste thuiswedstrijden van dit seizoen en we roepen iedereen dan ook op om te komen kijken en aanwezig te zijn bij dit ‘afscheidsduel’. Tot zaterdag!

 

En nog een ingestuurd berichtje van Yoni en Enza:

Lieve KVA’ers,

Wij zullen ons korfbalavontuur komend seizoen voort gaan zetten in de selectie van Dalto. We hebben ontzettend veel zin in deze uitdaging, maar willen jullie laten weten dat we KVA ook enorm gaan missen!

KVA is een hele leuke club waar we het de afgelopen jaren zowel binnen als buiten het veld enorm naar ons zin hebben gehad! We willen jullie daarom bedanken voor alles wat jullie voor ons hebben gedaan en voor alles wat we van jullie hebben mogen leren. Zonder jullie steun en inzet zouden we niet de kans hebben gekregen om deze stap te zetten. We nemen alles wat we hier hebben geleerd mee en hopen jullie daar trots te maken!

We zullen jullie nog vaak tegenkomen, want ondanks dat we straks bij Dalto spelen, zullen we nog vaak bij KVA aan de zijlijn staan om jullie daar aan te moedigen tijdens de wedstrijden. Bedankt voor alles en we wensen jullie komend seizoen heel veel succes en plezier, zet hem op!

Veel liefs,

Enza en Yoni