Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Wil Smit-Wiering 75 jaar lid van het KNKV

Wil Smit-Wiering 75 jaar lid van het KNKV

Normaal gesproken worden op de Najaars Algemene Leden Vergadering de jubilarissen gehuldigd. Omdat de ledenvergadering dit jaar niet in het clubhuis kon plaatsvinden, maar digitaal georganiseerd werd, besloten wij als bestuur om de huldigingen naar de Voorjaars Algemene Ledenvergaderingen te verplaatsen. Echter is er door één lid een hele mooie mijlpaal behaald die wij niet voorbij willen laten gaan. Wil Smit-Wiering is maar liefst 75 jaar lid van het KNKV en in dit stukje neem ik jullie mee langs de geschiedenis van Wil en daarmee ook gelijk een stuk geschiedenis van KVA.

Wil Smit-Wiering is een van onze oudste leden en hoewel ze de laatste jaren minder op het veld heeft kunnen zijn, was zij vroeger een heel actief lid en vrijwilligster bij de vereniging. Vanuit het gezin kreeg zij hoogstwaarschijnlijk al vroeg mee wat vrijwilligerswerk voor de vereniging betekende, want zowel haar moeder als haar vader (Henk Wiering) waren zeer actief in het bestuur van toen nog DVD. Niet zo gek dus dat Wil in 1957 in de voetsporen van haar ouders treedt en met name veel jaren als penningmeester heeft gefunctioneerd. Ik heb mij laten vertellen dat zij dit op bijzondere wijze deed: waar nu gewoon via bankoverschrijving de contributie overgemaakt wordt, ging Wil de deuren langs om de contributies op te halen zodra de salarissen uitbetaald werden.

Na haar tijd als penningmeester kon ze haar kennis en expertise inzetten in de kascontrolecommissie. En dit deed ze met verve; als Wil gecontroleerd had wist je dat ieder getalletje en komma goed stond. Een vrouw die erg precies kon werken. Daarnaast staat ze bij anderen ook bekend als een ‘lekker direct’ persoon en kan ze aardig scherp uit de hoek komen. Maar natuurlijk altijd met een vriendelijke ondertoon!

In de wat meer recente jaren van KVA weet ik dat Wil vaak balsponsor is geweest en, als het lukte, aanwezig is op de ledenvergadering en zo altijd nog haar betrokkenheid bij de vereniging toont. Daarnaast blijft zij natuurlijk via haar vader verbonden met KVA door het Henk Wiering Jeugdfonds (HWJF), waarover vaak gesproken wordt als het gaat om het financiële stukje in ledenvergaderingen.

Namens het bestuur en heel KVA feliciteren wij Wil van harte met deze grote mijlpaal, 75 jaar lid bij het KNKV maar daarmee ook 75 jaar lid van DVD, later DEVD en later KVA! Tevens bedank ik een aantal betrouwbare bronnen voor de hulp bij het schrijven van dit stuk.

Namens het bestuur,

Katja de Beurs