Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Westrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 8

Westrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 8

Uiteraard is het dit seizoen weer mogelijk om je zelfgemaakte wedstrijdverslagen in te sturen. Deze worden dan na elke speelronde verzamelt en geplaatst op de website. Het maakt niet uit hoe kort of hoe lang het wedstrijdverslag is. Stuur je wedstrijdverslag hier in.

Badhoevedorp 4 – KVA 5

Het was de eerste zaterdag van de returns. Vandaag stond Badhoevedorp op het programma, wat altijd een lastige tegenstander is. In de Nieuwe Bankras werd er nog pijnlijk verlopen door de equipe uit Amstelveen, dus was het hoog tijd voor revanche en de twee punten. De checklist voor de wedstrijd was duidelijk: strijdlust, de toppers van KVA 5 en de mandarijnen voor de rust. Deze konden allemaal worden afgevinkt en was het dus tijd voor de wedstrijd.

Met Samina, Jolanda, Andre en Richard in de eerste aanval en met Joce, Daphne, Albert en Marc in de verdediging werd de wedstrijd geopend. De supersubs van vandaag waren Remco, Jan, Leanne en Suus. Met Rosalinde en Wendy als supersupporter moest het wel goedkomen met de mentale support!

De wedstrijd werd geopend door twee doelpunten van de dames van Badhoevedorp. Oftewel, KVA was gewaarschuwd voor de rest van de partij. Alleen was het KVA die na de 2-0 achterstand vol in de aanval ging. Met doelpunten van onder andere Marc kwam KVA snel op een voorsprong, die tijdens de wedstrijd niet meer werd weggegeven. Waar er in de aanvallen voldoende kansen werden gecreëerd, werden in de verdediging de kansen volledig afgestopt. Het was een wedstrijd van blokken, waaronder het prachtige blok van Albert op een doorloopbal van zijn heer. KVA was heer en meester aan de Snelliuslaan en kon de rust in gaan met een riante voorsprong.

In de rust werden er een aantal wissels toegepast. Zo kwamen Leanne en Suus erin voor Joce en Jolanda, en konden Jan en Remco het veld betreden voor Albert en André. In de tweede helft opende Badhoevedorp weer de score, maar daarna had de thuisploeg weinig te vertellen. Met onder andere een onehander van Richard (ja, je leest het goed. Een doorloopbal met één hand afmaken) en een stip van Jan kon KVA de wedstrijd volledig op slot gooien, wat het ook deed. Met een stand van 11-18 werd er nog eenmaal gewisseld. Albert mocht nog vier minuten spelen voor Richard, die een publiekswissel kreeg. Er werd gehoopt op de ‘magische’ grens, maar die werd helaas niet doorbroken. De teller bleef staan op 19.

Na het laatste fluitsignaal was het duidelijk. KVA had revanche genomen én hoe! Van 13-8 verliezen in de Bankras, werd er gewonnen met 11-19 aan de Snelliuslaan! De punten mee naar Amstelveen, Badhoevedorp in mineur.

Het vijfde speelt de eerstvolgende wedstrijd in de Bankrashal om 14.45 uur tegen EKVA. Uit was het een nipte overwinning, dus dit belooft een spektakel te worden. Wees erbij! Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

 

KVA A1 – Groen Geel A2 

Iedereen ging na de wedstrijd van de A2 snel de auto in, direct door naar de B1 of naar de A1. De A1 speelde thuis in de Meerkamp tegen Groen Geel A2. De uitwedstrijd was een erg spannende wedstrijd, waarbij KVA net aan het langste eind trok. Groen Geel staat ook ongeveer gelijk in de poule, het beloofde dus wederom een spannende wedstrijd te worden.

De wedstrijd leek een herhaling van die van de A2 eerder vandaag. Alhoewel onze A1 wel de score opende, stond na de 2-1 voorsprong de A1 vrijwel de hele wedstrijd op achterstand. Ook bij deze wedstrijd waren de tegenstanders feller en zij hadden meer rebound. Gelukkig kon KVA A1 telkens wel weer aanhaken, na een maximale achterstand van vier punten, werden de kleedkamers opgezocht met een achterstand van slechts 2 punten, namelijk 9-11.

De tweede helft leek een herhaling van de eerste helft te worden. De hele tijd keek KVA tegen een achterstand aan, het lukte wel om Groen Geel niet verder uit te laten lopen, maar de achterstand bedroeg toch consequent 2 tot 4 punten. Pas in het laatste deel van de tweede helft lukte het KVA om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Nadat Enza KVA voor het eerst sinds de beginfase op voorsprong had gebracht, groeide het geloof dat winst nog mogelijk was. Groen Geel wist nog even tegen te sputteren en scoorde de 19-19 maar daarna waren Roy en Kim allebei trefzeker en met een 21-19 overwinning mochten onze junioren erg blij zijn. Ze hebben tot het einde toe goed doorgevochten. De coach van Groen Geel toonde zich een sportief verliezer en complimenteerde KVA na de wedstrijd met het goede spel.

De A1 staat nu, samen met Groen Geel, gedeeld derde in de poule. Blauw-Wit staat aan kop en heeft verreweg de beste kansen voor het kampioenschap, echter NOVA staat op de tweede plaats met slechts 2 punten meer dan KVA, de tweede plek is dus zeker een haalbaar streven.

Door Marion van Ladesteijn

 

AW DTV A2 – KVA A2

De A2 doet het best goed in de tweede klasse, maar door vertrek van een aantal spelers uit de A-selectie gedurende dit seizoen, heeft het team toch wat aan kwaliteit in moeten leveren en is het duidelijk lastiger geworden om te winnen.

Op zaterdag 13 januari moesten de junioren A2 naar AW DTV A2. Met veel meegereisde ouders en A1 spelers kwam de A2 met een behoorlijke delegatie aan in Gaasperdam. De thuiswedstrijd tegen AW DTV was zeer ruim gewonnen, maar toen waren de tegenstanders niet compleet en werd KVA nog niet aangevuld vanuit de B1. Deze week was het de beurt aan Dico, die gelukkig tegen een heer stond van zijn eigen lengte.

AW kwam goed uit de startblokken, na 15 seconden keek KVA al tegen een 1-0 achterstand aan en niet al te lange tijd later was dat opgelopen tot 3-0. Nu werden onze junioren gelukkig een beetje wakker en scoorden tweemaal achter elkaar. Toch zat er veel meer fanatisme in de tegenstanders dan in onze spelers en het zwakke begin zou de ploeg uiteindelijk opbreken. KVA keek de eerste helft steeds tegen een achterstand van 1 tot 3 doelpunten aan en de ruststand was dan ook 9-7 in het voordeel van de thuisploeg.

Na de rust bleef het beeld hetzelfde. KVA niet echt wakker, er werd rommelig gespeeld en ondanks dat er best veel kansen gecreëerd werden, wilden deze er niet in. De achterstand liep op tot 15-11. Na een wissel, waarbij Patrick van vak gewisseld werd en Thymo ingezet werd, kwam er weer wat vertrouwen in een mogelijke overwinning. Vanaf 15-11 was het alleen KVA dat nog scoorde en met een korte inhaalrace eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een nipt verlies, namelijk 15-14. De laatste paar minuten waren bloedstollend spannend, het is erg jammer dat de ploeg niet eerder wakker geworden is, dan had er zeker een overwinning in gezeten.

De ploeg staat nu op een gedeelde 4e plaats, echter maar 1 punt achter de ploegen die samen de tweede plaats bezetten. Telstar staat in hun poule ongeslagen ver aan kop, dus een kampioenschap zit er niet meer in.

Door Marion van Ladesteijn

 

KVA F1 – Roda F1

Het ging super goed in het begin. Toen werd het erg spannend.

En zij kwamen steeds dichterbij en toen stonden zij opeens voor.

En wij hebben er 12 en zij 20. Het was een hele leuke wedstrijd.

En iedereen heeft geskoort.

Groetjes Anna.