Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 7

Wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 7

Uiteraard is het dit seizoen weer mogelijk om je zelfgemaakte wedstrijdverslagen in te sturen. Deze worden dan na elke speelronde verzamelt en geplaatst op de website. Het maakt niet uit hoe kort of hoe lang het wedstrijdverslag is. Stuur je wedstrijdverslag hier in.

Maassluis 3 – KVA 2

Afgelopen zaterdag stond de zevende speelronde van deze zaalcompetitie op het programma. Dat bekende voor KVA 2 een bezoekje aan het onbekende Maassluis 3. Deze ploeg stond stijf onderaan met 0 punten uit 6 wedstrijden en had al tweemaal zeer ruim verloren. Toch diende we te waken voor onderschatting. Deze ploeg verloor immers ook maar net aan van ploegen als De Meervogels 2 en BEP 2.

Na een mooi ritje door onder andere de polder rondom Maasluis kwamen we aan in een sfeervol sporthalletje met idem kantine eraan vastgeplakt. Voor ons speelde het tweede team van Maassluis (uitkomend in dezelfde klasse) maar toen onze wedstrijd eenmaal begon was de gehele sporthal leeggestroomd en huiswaarts gekeerd. We begonnen deze wedstrijd met de volgende vakken: Bob, Jonathan, Chanda en Melissa in de aanval en Wessel, Jorrit, Annina en Tamara in de verdediging.

Coen, Stephan, Yara en Yoni zaten reserve. Dankzij het lezen van de wedstrijdverslagen op andere websites wisten we enigszins wat ons te wachten stond. Een ploeg die redelijk makkelijk kon scoren als men vrij aan kon leggen en tevens een ploeg die van achterverdedigen hield. Binnen no-time kwam de thuisploeg dan ook met 1-0 voor dankzij een schot uit de hoek van het vak, maar gelukkig was daar ook snel de 1-1.

Het tweede aanvalsvak had het behoorlijk lastig in deze eerste helft en kwam totaal niet in haar eigen spel. Maar omdat Maassluis 3 aanvallend ook weinig in de melk te brokkelen had, lukte het KVA 2 toch om een voorsprong te pakken en deze langzaam uit te bouwen tot aan de rust. In de rust werd nog maar eens benadrukt dat het spel bij vlagen echt abominabel slecht was en het heel snel heel veel beter moest!

Hoewel dat ook in de tweede helft in het ene vak niet echt lukte kwam de voorsprong en overwinning nimmer in gevaar. Yoni en Coen vielen halverwege de tweede helft in voor Annina en Jorrit. En kort voor tijd maakten ook Stephan en Yara hun opwachting in KVA 2. De uitslag van 25-14 had gezien het aantal kansen nog vele malen hoger kunnen liggen. Helaas was het spel dusdanig matig dat dat misschien niet echt terecht was geweest.

Reserves, publiek en in het bijzonder Marion die vanuit Westbroek de twee A-dames naar Maassluis had gebracht bedankt voor jullie komst en tot aanstaande zaterdag bij de topper tegen De Meervogels 2.

 

KVA F1 – ZKC’31 F1

Het was een spannende wedstrijd. In het begin van de wedstrijd hebben we veel doelpunten gemaakt. De superspeler was vaak in het veld, en daardoor konden we veel schieten.  Alleen de grote jongen die pakte veel ballen af, en maakte veel tegen doelpunten. We hebben hard gewerkt en ons best gedaan! Volgende week weer een nieuwe kans.