Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 6

Wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 6

Uiteraard is het dit seizoen weer mogelijk om je zelfgemaakte wedstrijdverslagen in te sturen. Deze worden dan na elke speelronde verzamelt en geplaatst op de website. Het maakt niet uit hoe kort of hoe lang het wedstrijdverslag is. Stuur je wedstrijdverslag hier in.

KVA 3 – Apollo 2

“Hebben jullie al op jullie horloge gekeken? Ik wel,” opende een van de coaches van KVA 3 vrijdagavond de voorbespreking op de wedstrijd tegen Apollo uit Heerhugowaard. “Het is 5 voor 12, oftewel: tijd om punten te pakken.” Met deze instelling ging het derde de training en de wedstrijd in. De plek die het derde nu bezet, hoort het niet te hebben. Na meerdere verliespartijen op één of twee punten en een mooi gelijkspel, was het tijd voor de dubbelde punten.

In het veld startten in de verdediging Sophia, Kiki, Ruben en Theo. In de eerste aanval kwamen Anniek, Joyce, Fokke en Jorn als eerste in actie. Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd begon. Jorn opende in de eerste minuut gelijk de aanval op Apollo met 1-0. Apollo had hier gelijk een antwoord op met 1-1 door het nuttigen van een stip. Waar Apollo geen antwoord op had de eerste helft, was onze Theo. Met twee doelpunten achter elkaar maakte hij het gat tussen KVA en Apollo groter. En dit zouden niet de laatste doelpunten van hem zijn in de eerste helft. Maar los van Theo, was het vandaag eigenlijk een echte damesdag. De dames van KVA 3 schoten de dames van Apollo het veld af. Met doelpunten van Anniek en Kiki kwam en bleef het verschil drie of vier doelpunten in het voordeel van KVA.

De toeschouwers die aanwezig waren bij deze wedstrijd (en dat waren er veel, waardoor dank!) zagen een spandoek hangen aan de linkerzijde van de Nieuwe Bankrashal. “Doorloopbalsie is back”: deze spandoek was bedoeld voor Joyce, die na iets meer dan twee jaar eindelijk weer haar rentree in het veld maakte. Joyce startte de eerste tien minuten en wist gelijk een, jawel, echte ‘doorloopbalsie’ te maken. Gelukkig een bovenhandse en geen achterwaartse. Een mooi doelpunt, waarmee ze de 7-3 en vierpuntenvoorsprong veilig stelde voor KVA.

Na iets meer dan 10 minuten betrad Lily het veld voor Joyce. De voorsprong bleef behouden en werd steeds meer uitgebouwd tot vijf of zes punten voorsprong. Het bleven met name doelpunten van de dames (Lily, Sophia en Anniek), maar natuurlijk kon Theo niet ontbreken. Ook Ruben wist een korte kans onder de paal af te maken. Natuurlijk kwamen er ook tips vanaf de kant: Theo moest meer breed lopen en vervolgens naar binnen sprinten. Hoe mooi is het dan als Theo dat perfect uitvoert en een stip forceert en raakt. Een mooie eerste helft die stopte bij een 16-9 ruststand. Kon dit nog misgaan?

Na rust was het scorebeeld totaal omgedraaid. De woorden van de coach zullen niet herhaald worden, maar er werd anders gespeeld en Apollo kwam meer in haar spel. KVA 3 scoorde weinig en Apollo benutte haar kansen wel, waardoor de stand na een kwartier in de tweede helft op 17-13 kwam te staan. Met nog zestien minuten te spelen werd de stand al snel 17-15 en begon het wel erg heet onder de voeten te worden.

Gelukkig wist Fokke de kop van het team boven het water te houden met 18-15. Ondertussen waren de reserves warm en maakten Sophia en Ruben plaats voor Patrick en Lieke. Het stond 18-16 en een doelpunt zou helpen om weer adem te kunnen halen. Het doelpunt liet op zich wachten, zeker na twee bijna-doelpunten van Lieke. Uiteindelijk wist Patrick op karakteristieke wijze een stip te forceren en te benutten, waardoor de stand op 19-16 kwam. Met nog twee minuten op de klok kwam Apollo via een stip op 19-17. Maar de laatste minuut was inmiddels aangegeven en het fluitsignaal klonk: een spannende wedstrijd met mooie doelpunten viel onze kant op met 19-17 als eindstand.

Groen Geel F1 – KVA F1

We moesten  uit in Wormer spelen en vorige week hadden we van deze gewonnen. 1 jongetje was heel goed die moest ik heel goed verdedigen van Jelly omdat die heel veel schoot en dat ging heel goed We hebben goed gespeeld Anna, ik en Marit hebben er heel veel gescoord het waren er 16 de tegenpartij hebben er 4 gescoord ik ben heel blij dat we gewonnen hebben

Groetjes daniel