Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 5

Wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 5

Uiteraard is het dit seizoen weer mogelijk om je zelfgemaakte wedstrijdverslagen in te sturen. Deze worden dan na elke speelronde verzamelt en geplaatst op de website. Het maakt niet uit hoe kort of hoe lang het wedstrijdverslag is. Stuur je wedstrijdverslag hier in.

KVA F1 – Groen Geel F1

Na een zeer succesvol veldseizoen is de F1 in de zaal ingedeeld in een hogere klasse. Een uitdaging voor onze Fjes, maar ook lastig. De eerste drie wedstrijden werden dan ook ruim verloren. Er wordt wel iedere week meer gescoord en vorige week konden ze 30 minuten prima meekomen. Ze gaan dus vooruit en leren en dat is wat we willen voor onze jeugd!

Dit weekend de wedstrijd tegen Groen Geel F1, zij stonden net als onze F1 nog met 0 punten en hadden ook de wedstrijden ruim verloren. Vooraf dachten we al dat het een spannende wedstrijd zou kunnen worden.

KVA F1 startte zeer geconcentreerd, bleef verdedigend goed bij hun tegenstander en schakelde snel naar de aanval. Daniel pakte de ene na de andere bal af, waardoor iedereen scoringskansen kreeg. Anna nam samen met Daniel al veel doelpunten voor haar rekening. Mats rende heel hard en pakte er ook goed ballen tussenuit. Marit was geconcentreerd en had wat pech met schoten van ver, de doelpunten zouden nog wel vallen! Met rust stonden we al 5 doelpunten voor, dus het was spelen tegen een Groen Geel met superspeler. Het derde kwart leken we de weg even kwijt en werd het ineens weer erg spannend. Tycho deed dit kwart mee en werkte heel hard om ballen af te pakken, super fijn om te zien!

De ene na de andere goal viel echter bij Groen Geel F1. Het verschil werd zelfs nog maar 1. Gelukkig scoorde in Daniel in het vierde kwart weer de 2 verschil en kort daarna Marit van ver de drie verschil.

Daarna kregen we weer de overtuiging in ons spel en liepen we uit naar 18-12. Een terechte winst na een superleuke wedstrijd. Super trots op hoe hard onze F1 heeft gewerkt en z’n best heeft gedaan deze wedstrijd te winnen!

Achilles 2 – KVA 2

Net als vorige week togen we af naar de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag voor een wedstrijd tegen Achilles 2. Vorige week speelden we nog in de zaal naast die van vandaag tegen Die Haghe 3 en dus waren we bekend met de locatie. Deze week was er geen kickboksgala en dus konden we gewoon dichtbij parkeren, zodat we ruim op tijd in de sporthal aanwezig waren.

Opnieuw enkele wijzigingen in de basisopstelling. Ten eerste werd Tamara doorgeschoven naar het eerste vanwege een lichte blessure bij Milena. Daarnaast was Patrick de Jong sinds deze week weer officieel speler van de selectie en speelt hij zijn wedstrijden in KVA 2. Daardoor zaten Bob en Jonathan op de bank. Kim begon vanuit de A1 in de basis en daarnaast was Lieke onze dames reserve.

In de eerste aanval startten Chanda, Kim, Wessel en Jorrit. In de eerste verdediging startten Annina, Melissa, Coen en Patrick. Met de wedstrijd tegen Tempo 2 in het vooruitzicht waren de belangen van vandaag duidelijk. Er moest gewonnen worden. Toch was het Achilles 2 dat op voorsprong kwam, maar KVA 2 maakte al snel gelijk. Beide ploegen gingen vervolgens gelijk op tot aan 8-8. Daarna nam KVA 2 het heft in handen en was het vooral zuiverder in de afronding. Er werd met een 10-13 ruststand de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft zette KVA haar spel door. Dat was bepaald niet denderend, maar wel effectief. Jonathan was er inmiddels ingekomen voor Wessel en even later viel Bob in voor Jorrit. Daarmee zat het verdedigend nog beter in elkaar, terwijl aanvallend het niveau eigenlijk alleen maar omhoog ging. Zodoende lukte het KVA 2 om de voorsprong te vergroten tot 7(?) doelpunten verschil en daarmee gaf het Achilles 2 het gevoel dat er niets voor hen in zat.

Bij de dames werd er ondertussen nog het een en ander door gewisseld waardoor ook Lieke haar speelminuten maakte. Achilles 2 kwam in de slotfase van de wedstrijd nog enigszins terug en beperkte de schade tot 17-20. Een degelijke overwinning op een ploeg die het nog menig tegenstander lastig gaat maken dit seizoen. Nu op naar komende zaterdag, waar het thuis gespeeld wordt tegen mede koploper Tempo 2.