Wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 4

Uiteraard is het dit seizoen weer mogelijk om je zelfgemaakte wedstrijdverslagen in te sturen. Deze worden dan na elke speelronde verzamelt en geplaatst op de website. Het maakt niet uit hoe kort of hoe lang het wedstrijdverslag is. Stuur je wedstrijdverslag hier in.

Die Haghe 3 – KVA 2

Voor onze vierde competitiewedstrijd van dit zaalseizoen togen wij afgelopen zaterdag af naar Den Haag. Na een verloren en twee gewonnen wedstrijden moest er uiteraard weer gewonnen worden om kans te blijven maken op het kampioenschap. Tegenstander was Die Haghe 3. Een ploeg die tot nu toe twee keer verloor, maar daarentegen wel weer verrassend gewonnen had van De Meervogels 2. De ploeg waar wij in speelronde 1 tegen onderuit gingen.

Omdat het eerste bijna tegelijkertijd ook uit speelde op bezoek bij KVS in Scheveningen moesten we een aantal spelers afstaan. Gelukkig was Lieke (A1) bereid gevonden om mee te spelen, en zaten Trojan, Roy en Kim reserve. (Waarvoor nogmaals bedankt!) Wegens een groot boksgala in het mega sporthallencomplex was het vrijwel onmogelijk om te parkeren. Dit zorgde ervoor dat meedere spelers (en coaches) pas een halfuur voor tijd arriveerden.

Gelukkig lukte het coaches Arno en Siemko wel om de focus erop te krijgen in de voorbespreking. Die Haghe 3 is immers een niet te onderschatten ploeg en er moest gewonnen worden. En hoewel Die Haghe 3 al snel de 1-0 door de korf gooide uit een strafworp, was het daarna KVA 2 dat de wedstrijd in handen nam. Met name de dames waren lekker op schot en werden veelvuldig uitgespeeld. Dit resulteerde in een enigszins comfortabele 4-13 ruststand.

Ook na rust had KVA 2. het betere van het spel. Hoewel de thuisploeg nog wel wat meer balletjes door de korf gooide dan in de eerste helft had KVA 2 vandaag weinig te duchten van de tegenstander. Inmiddels kwamen de spelers van KVA 1 ook de sporthal binnengelopen en zagen dat ze met een gerust hart konden gaan zitten. Kim viel een paar minuten voor tijd nog in voor de uitstekend spelende Lieke en de wedstrijd werd met 13-25 gewonnen.

KVA 2 staat nu tweede op de ranglijst, samen met De Meervogels 2. Koploper is nog altijd het ongeslagen Tempo 2, maar daar moeten we nog twee keer tegen spelen. Aanstaande zaterdag mogen we weer naar Den Haag. Dezelfde hal zelfs, ditmaal tegen Achilles 2. Reserves en supporters nogmaals bedankt voor het meereizen en tot volgende week!