Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 13

Wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 13

Uiteraard is het dit seizoen weer mogelijk om je zelfgemaakte wedstrijdverslagen in te sturen. Deze worden dan na elke speelronde verzamelt en geplaatst op de website. Het maakt niet uit hoe kort of hoe lang het wedstrijdverslag is. Stuur je wedstrijdverslag hier in.

KVA 4 – Oranje Nassau 2

KVA 4 zit in een bijzonder spannende poule ingedeeld. De kampioen is al bekend en ook de laatste plaats staat vast, maar alles daartussenin is bijzonder aan elkaar gewaagd. Voorafgaand aan deze wedstrijd stond KVA met twee andere ploegen op een vijfde plek met elk 10 punten. De tegenstander van deze avond, Oranje-Nassau, stond daar met slechts 1 punt boven. Bij winst zou het vierde dus klimmen op de ranglijst.

Ondanks dat het eerste doelpunt voor Oranje-Nassau was, bleken de KVA-ers vandaag beter op schot te zijn. De eerstvolgende vier doelpunten waren dan ook afstandsschoten van KVA en een 4-1 voorsprong was bereikt.  Oranje-Nassau scoorde nu eenmaal, maar daar tegenover stonden direct weer twee korte kansen van KVA. Een benutte strafworp voor Oranje-Nassau en wederom een afstandsschot van KVA maakte de ruststand 7-3.

Na rust scoorde KVA drie keer achter elkaar en werd een riante voorsprong van 7 doelpunten bereikt, maar daarna lukte het Oranje-Nassau om ook een serie van drie doelpunten neer te zetten en werd de voorsprong weer beperkt tot 10-6. Oranje-Nassau zag nog kans zich terug te knokken tot 12-8, maar daarna bleek de wedstrijd gespeeld. KVA scoorde nog vier keer, waar Oranje-Nassau nog slechts eenmaal trefzeker was en KVA haalde de verdiende overwinning binnen met een 16-9 eindstand.  Hiermee staan de senioren 4 op de vierde plaats, vier punten achter de gedeelde nummers 2 (maar met een wedstrijd minder gespeeld) en maar een hele kleine voorsprong op de nummers 5 tot en met 7. De laatste twee wedstrijden moeten daarom gewonnen worden, om in de bovenste helft van de poule te eindigen.

 

Tweemaal Zes A1 – KVA A2

Direct na de wedstrijd van de B1 tegen TZ B1, moest de A2 in dezelfde hal tegen Tweemaal Zes A1 aantreden. Dit kwam goed uit, want vanuit de B1 moesten zowel Feline als Dico invallen bij de A2 en die konden dus meteen door. Ook waren er twee invalcoaches meegereisd, namelijk Ivy en André. Kortom, een wedstrijd met een hoop andere gezichten.

De afgelopen twee wedstrijden van de A2 gingen teleurstellend verloren en daardoor was de A2 afgezakt van de tweede naar de vierde plaats. TZ stond voorafgaand aan de wedstrijd 2 punten achter KVA en er moest dus gewonnen worden om boven TZ te blijven. De thuiswedstrijd was met een klein verschil gewonnen, het zou dus mogelijk moeten zijn.

Net als bij de B1 vielen er weinig doelpunten. De A2 ging wel heel voortvarend van start en bij TZ lukte het helemaal niet om te scoren, waardoor na een kwartier gespeeld te hebben een voorsprong van 0-6 bereikt was. Na 20 minuten spelen scoorden de tegenstanders pas voor de eerste keer en werd het 1-6. Zij hadden nu de korf gevonden en maakten direct nog twee doelpunten waardoor de voorsprong slonk naar 3-6. Voor rust scoorde KVA ook nog een keer en met 3-7 werden de kleedkamers opgezocht.

Na de rust werd het een wat evenwichtigere wedstrijd, waarbij beide partijen volop kansen creëerden, maar ook net zoveel kansen misgooiden. Deze wedstrijd gaat vooral de boeken in als de wedstrijd van de gemiste strafworpen. TZ heeft in totaal 4 strafworpen meegekregen, die zij alle vier hebben gemist. KVA heeft zelfs 9 strafworpen gekregen, waarvan er maar twee benut zijn!
Een rondlopende fotograaf merkte op dat gezien het aantal kansen het allang 20-35 had moeten staan, maar ja, met gemiste kansen win je de wedstrijd niet…

De score werd na rust geopend door TZ en het lukte hen om tot 7-9 terug te komen. Daarna ging het bij KVA beter lopen en werd de voorsprong gestaag uitgebouwd. Een kwartier voor tijd werd bij een 7-13 stand voor de laatste keer van vak gewisseld. Het lukte onze aanval niet meer om te scoren en de verdediging hield het erg goed dicht. De tegenstanders scoorden nog eenmaal, nadat Julia ongelukkig de bal in haar gezicht had gekregen, maar verder zat de verdediging potdicht. En met een terechte 8-13 overwinning ging de A2 weer richting Amstelveen.

Door deze overwinning heeft de A2 een gedeelde derde plaats bereikt. In maart staat de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen op het programma, tegen de huidige nummer twee die slechts 2 punten meer heeft. Bij winst zou dus nog een gedeelde tweede plaats behaald kunnen worden, maar de A2 eindigt in elk geval in de bovenste helft van de poule. Dat is een prima resultaat.

 

Tweemaal Zes B1 – KVA B1

Afgelopen zaterdag reisde de B1 af naar Maartensdijk voor de uitwedstrijd tegen Tweemaal Zes. De B1 heeft dit seizoen niet heel veel geluk met blessures en zieken en vandaag gingen daarom Renee, Daniël en Thyra van de C1 mee als invallers.

KVA stond voorafgaand aan de wedstrijd één punt boven Tweemaal Zes op een vierde plaats en de thuiswedstrijd was geëindigd in een gelijkspel, dus de verwachting was dat het een spannende wedstrijd zou worden.

Beide ploegen bleken inderdaad goed tegen elkaar opgewassen, ze creëerden beide veel kansen maar vergaten die meestal af te maken. Tweemaal Zes opende de score en nam een 2-0 voorsprong. Gelukkig scoorde invalster Renee een mooie doorloopbal en de aansluiting was gevonden. Toch bleek deze wedstrijd geen doelpuntenregen en na 25 minuten op de klok prijkte slechts een 4-1 stand op het scorebord toen het rustsignaal klonk.

De tweede helft deed onze B1 het aanzienlijk beter. KVA liep de achterstand in door een onehander van Dico en wederom een doelpunt van Renee. De 4-3 stand was ook een betere afspiegeling van de verhoudingen in het veld. Vanaf dit moment scoorden de ploegen om de beurt waardoor de uitslag uiteindelijk 7-5 werd voor Tweemaal Zes. De drie invallers hebben prima gespeeld, jammer genoeg wilden alle kansen er echt niet in. Door dit verlies hebben Tweemaal Zes en KVA van plaats gewisseld in de stand. Met nog slechts 1 wedstrijd te gaan en een voorsprong van 4 punten op de nummer 6 uit de poule, zal de B1 in elk geval in de middenmoot van de poule eindigen.