Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 12

Wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 12

Uiteraard is het dit seizoen weer mogelijk om je zelfgemaakte wedstrijdverslagen in te sturen. Deze worden dan na elke speelronde verzamelt en geplaatst op de website. Het maakt niet uit hoe kort of hoe lang het wedstrijdverslag is. Stuur je wedstrijdverslag hier in.


KVA 2 – Achilles 2

Aan het begin van het zaalseizoen had KVA 2 als doelstelling om kampioen te worden in de Reserve Eerste Klasse. Helaas was dat door een matige serie waarin slechts een punt uit vijf wedstrijden werd behaald niet meer mogelijk. Doordat alle ploegen onderin ook hun wedstrijden begonnen te winnen, moest KVA 2 zelfs uitkijken dat het niet in degradatiegevaar kwam. Om dat te ontlopen moest er dit weekend gewonnen worden van Achilles 2.

Volop getraind worden in aanloop naar deze belangrijke wedstrijd kon echter niet. Jonathan (vakantie) Coen, Melissa, Bob (ziek) en Tamara (doorgeschoven naar KVA 1) konden niet trainen deze week. Gelukkig bleek Bob ondanks een pijnlijke nek wel inzetbaar op zaterdag en was Melissa weer te bewonderen op de reservebank. Bart uit KVA 4 was bereid om mee te doen evenals Lieke uit de A1.

De uitwedstrijd werd relatief eenvoudig gewonnen, maar in de huidige vorm is zelfs Maassluis 3 een lastige tegenstander voor KVA 2. We begonnen in de vakken: Bob, Bart, Chanda en Annina in de aanval en Wessel, Jorrit, Tamara en Lieke in de verdediging. En dan is het toch wel lekker dat een speler als Bart vanuit het vierde inzetbaar is. KVA 2 walste in de beginfase over Achilles 2 heen. KVA 2 had veel meer rebounds en kon daardoor bij vlagen lekker lang aanvallen.

Bij rust was er een kleine marge bereikt maar gedurende de tweede helft kreeg Achilles toch nog even goede hoop. Dankzij de bijna traditionele dip in de tweede helft van KVA 2 kwamen de Hagenezen iets dichterbij. Maar gelukkig was KVA 2 in staat om deze aanval af te weren. De voorsprong werd uitgebreid naar zeven doelpunten verschil, waarna Trojan, Sem en Kim vanuit de A1 hun minuten konden maken. Trojan verzilverde zijn invalbeurt zelfs nog met een benutte strafworp.

KVA 2 won verdiend met 23-18 van Achilles 2 en is nu in ieder geval zeker van handhaving en kan net als KVA 1 de laatste twee wedstrijden vrijuit spelen. Reserves  nogmaals bedankt en tot de volgende thuiswedstrijd!

 

KVA A1 – NOVA A1 

Na de winst vorige week op koploper Blauw-Wit en het onverwachte verlies van concurrent NOVA bleek onze A1 ineens nog een kans te hebben op het kampioenschap. Blauw-Wit stond met 17 punten op de eerste plaats, direct gevolgd door Groen Geel, NOVA en KVA met elk 16 punten. De wedstrijd tegen NOVA dit weekend was daarmee ineens een heel belangrijk duel geworden. De uitwedstrijd, die met 20-12 verloren gegaan was, is uitgebreid geanalyseerd door de coaches en de trainingen deze week waren afgestemd op deze belangrijke wedstrijd. Bij de uitwedstrijd bleek dat NOVA beschikte over heel erg zuiver schietende heren en reuzen van dames die eenvoudig de rebound konden pakken.

KVA ging sterk van start en de eerst twee doelpunten van de wedstrijd waren voor KVA. Helaas was deze voorsprong van korte duur en binnen no time keken de junioren tegen een 2-5 achterstand aan. Het lukte steeds om een doelpunt te scoren, maar daar volgden dan twee of meer doelpunten van NOVA op. Tegen het einde van de eerst helft scoorde de A1 een paar doelpunten op rij met als gevolg dat de stand bij rust 7-10 was. Toch was het nog helemaal niet duidelijk welke ploeg aan het langste eind zou trekken. De heren van NOVA schoten duidelijk minder zuiver dan bij de uitwedstrijd, dus de A1 rook nog steeds een kans.

Na de rust ging de score in het begin redelijk gelijk op, de achterstand van de A1 varieerde steeds tussen de 1 tot 3 doelpunten. Pas vanaf de 12-13 achterstand lukte het de A1 niet meer om aangehaakt te blijven, de heren van NOVA hadden hun zuivere schot teruggevonden en het aantal afstandsschoten dat zij scoorden, liep op. KVA zag hierna slechts twee ballen door de korf gaan, terwijl NOVA nog 7 keer trefzeker was, waardoor de wedstrijd met 14-20 werd verloren. NOVA was letterlijk en figuurlijk een maatje te groot.

De kans op een kampioenschap van de A1 is helaas verkeken en omdat concurrent Groen-Geel dit weekend gelijk speelde, staat de A1 nu op de vierde plaats waarbij het verschil tussen de nummers 1 tot en met 4 telkens maar 1 punt is. De A1 lijkt op papier geen echt moeilijke wedstrijden meer voor de boeg te hebben, dus een tweede of derde plek is haalbaar, maar dan mogen onze junioren geen steken laten vallen en moeten de laatste twee wedstrijden gewonnen worden.

 

KVA A2 – Synergo A1

Vorige week had de A2 een totale offday. Tegen Telstar, die na die wedstrijd al tot kampioen gekroond werd, werd met 21-5 verloren. Het afgelopen weekend was de A2 daarom gebrand op een overwinning tegen Synergo. De uitwedstrijd tegen Synergo was verloren gegaan met 21-14, dus het zou geen makkelijke wedstrijd worden.

De eerste helft draaide het best goed, KVA begon met een 1-0 voorsprong, maar moest die al gauw uit handen geven. Het lukte tot 4-4 om bij te blijven bij Synergo, maar de tegenstanders bleken net iets sterker en waren duidelijk wat beter in het afronden van hun kansen. Bij de rust was de stand 6-7 in het voordeel van de gasten.

Na rust lukte het niet meer bij onze junioren. Het liep niet lekker meer en het lukte in de tweede helft slechts 2 keer om te scoren. De stand werd in eerst instantie nog wel gelijkgetrokken naar 7-7, maar daarna gaf Synergo flink gas en bouwden hun voorsprong uit tot 7-12. Hierna troffen zowel Synergo als KVA nog een keer doel, maar met een teleurstellende 13-8 eindstand gingen de punten met Synergo mee naar Utrecht. Door dit verlies is KVA A2 afgezakt naar de vierde plaats. Volgende week speelt de A2 tegen TweemaalZes, die slechts twee punten achter ons staat. Er moet dus gewonnen worden om niet naar de onderste helft van de poule af te zakken.

 

KVA B1 – Fiducia B2

De B1 trof tegenstander Fiducia op zaterdag 9 februari in de Bankrashal. De B1 stond voorafgaand aan deze wedstrijd op de vierde plaats, Fiducia daar net onder. Fiducia werd bij de uitwedstrijd met 7-16 verslagen door onze aspiranten, maar anders dan die uitslag doet vermoeden, ging dat toen niet heel eenvoudig. Ook deze week werd de B1 geplaagd door blessureleed en viel Daniël in en hij deed dat ook deze wedstrijd heel goed.

Al snel na het eerste fluitsignaal kwam Fiducia op een 0-1 voorsprong en deze stand bleef ruim 12 minuten op het scorebord staan! De twee ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en KVA had heel veel kansen, maar liet na deze te benutten. Gelukkig wisten Dico en Dagmar snel na elkaar wel de bal door de mand te krijgen en was een 3-1 voorsprong een feit. Fiducia scoorde nog een doelpunt voor de rust en met 3-2 werden de kleedkamers opgezocht.

De wedstrijd was voor rust best vermakelijk voor het publiek, maar het aantal doelpunten was erg mager. Gelukkig voor het publiek werd de tweede helft veel rijker aan doelpunten. Ook het eerste doelpunt na rust was voor Fiducia, maar vervolgens nam onze B1 het stokje over en scoorde drie treffers op een rij, waardoor een voorsprong van 6-3 werd bereikt. Via de 7-4 knokte Fiducia zich terug tot een gelijke stand van 7-7. Ondanks dat het niet eenvoudig ging bij de B1, bleven ze er allemaal hard voor knokken en dat maakte uiteindelijk het verschil in deze wedstrijd. Het harde werken werd beloond en vanaf de 7-7 scoorde Fiducia nog maar een keer, terwijl KVA nog 4 keer de korf wist te vinden. De wedstrijd eindigde daarmee in een terechte 11-7 overwinning.

In de poule is EKVA dit weekend al kampioen geworden, maar door onverwacht verlies van Wolderwijd staan de ploegen op de tweede tot vijfde plek slechts met een verschil van 2 punten van elkaar. Dit betekent dat de twee laatste wedstrijden gewonnen moeten worden om nog kans te maken op de tweede plaats en niet in de onderste helft van de poule te eindigen. 

 

AW.DTV D1 – KVA D1

In de aanval begonnen: Ole ik Nienke en Dewi. En in de verdediging begonnen: Christian Finn Isabeau en Tara. Als eerst maakte AW/DTV een goal. Toen maakte ik een goal. De bal werd weer afgepakt en ik scoorde weer. toen werd  er een tijdje geen goal gescoord. met nog 1 minuut scoorde AW. We gingen met een stand van 2-2 de rust in. Het begon weer we raakten de bal meteen kwijt maar pakte hem terug toen kwam ik vrij en schoot hem erin we stonden voor. Maar niet voor lang ze kwamen weer gelijk. toen scoorde Dewi. Toen scoorde AW 2 keer. Toen scoorde Christian we stonden weer voor. Toen scoorde  Christian weer het was nog even spannend maar AW scoorde niet meer we wonnen met 4-6.

Groeten Abe

 

KZ/Hiltex D5 – KVA D2

In het ochtenddauw mochten wij om 09:00 uur starten in Koog aan de Zaan tegen KZ/Hiltex. Wij waren weer op volle sterkte, Indra hersteld van haar blessure. Onder versterking van Jorg van de E1 start KVA de wedstrijd en  na zorgvuldig de aanval te hebben opgebouwd  stond het al binnen enkele minuten 1-0. De teams waren aan elkaar gewaagd. Kort daarna 1-1 maar daarna werd het publiek getrakteerd op  mooie doorloopballen van Jorg en Joey in combinatie met Julia en Elana. Strafworp van Julia op een haar na net niet maar vervolgens het afstandsschot van Joey viel feilloos door de korf. Regelmatig wisten Sascha en Indra (ondanks haar verdediger zo lang als een boom) de bal te onderscheppen en kon KVA weer terug de aanval in. KZ wist even terug te komen tot 4-6 maar toen was het welletjes. Leon scoorde in combinatie met Haku de laatste en 4-7 in het voordeel van KVA is de eindstand na 2 keer 25 minuten in Koog aan de Zaan. Supporters, coach en spelers reizen voldaan naar huis.

Groeten Leon (KVA D2)