Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 11

Wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 11

Uiteraard is het dit seizoen weer mogelijk om je zelfgemaakte wedstrijdverslagen in te sturen. Deze worden dan na elke speelronde verzamelt en geplaatst op de website. Het maakt niet uit hoe kort of hoe lang het wedstrijdverslag is. Stuur je wedstrijdverslag hier in.

 

KVA 4 – EKVA 4 (10-13)

Zaterdagavond 3 februari stond de wedstrijd tussen KVA 4 en EKVA 4 op het programma. Het vierde speelt dit seizoen erg wisselvallig. Mogelijk ligt dat niet alleen aan het team zelf, maar aan de poule waarin de ploeg speelt. Er is één duidelijke koploper en één duidelijke laatste plaats, maar het verschil in punten tussen de ploegen op de tweede en zevende plaats is slechts 4. Het kan, met nog 5 wedstrijden voor de boeg, nog alle kanten op gaan en er is nog niets beslist.

De uitwedstrijd tegen EKVA was met 14-11 verloren, dus het zou best mogelijk moeten zijn een overwinning te behalen vandaag. De wedstrijd begon niet zo goed, EKVA kwam op een voorsprong van 1-3. KVA haalde dit weer in en via een 3-3 en 4-4 gelijke stand, nam het vierde vervolgens een ruime voorsprong van 8-4. Voor rust scoorde EKVA nog eenmaal en bij 8-5 klonk het rustsignaal van de scheidsrechter.

In de tweede helft ging het een stukje minder lopen bij KVA. Vooral een van de vakken lukte het niet goed om tot scoren te komen, waardoor de verdediging erg onder druk kwam te staan. EKVA bracht de stand daarmee terug tot 9-9 gelijk. En na nog eenmaal op een 10-9 voorsprong gekomen te zijn, lukte het KVA niet meer te scoren en EKVA kreeg nog vier ballen door de korf. De eindstand kwam daarmee op 10-13 en helaas trok KVA aan het kortste eind.

Doordat de twee ploegen waarmee het vierde op de gedeelde vijfde plaats stond dit weekend wel gewonnen hebben, staat KVA nu zevende in de poule. Het verschil met de nummer twee is nog steeds maar 4 punten en KVA heeft een wedstrijd minder gespeeld. Er zijn dus mogelijkheden genoeg voor de senioren 4, maar dan moeten ze wel wat punten pakken komende weken.

 

KVA A1 – Blauw Wit A1 (23-18)

De A1 doet het op dit moment erg goed, de laatste keer dat de ploeg van Dennis, Fabian en Steven verloor, was begin december. De junioren zijn dan ook gestaag omhoog gegaan in de stand. Waar Blauw-Wit lang ongeslagen bovenaan stond, is het Groen Geel twee weken geleden gelukt om de Amsterdamse ploeg te verslaan. Dit gaf de concurrentie, waaronder KVA, de hoop dat er misschien nog een heel klein kansje zou zijn op het kampioenschap.

In de ochtend van de wedstrijd tegen Blauw-Wit verloor NOVA, de concurrent voor de koppositie, totaal onverwacht van SDO (K), waardoor de uitgangspositie voor onze A1 nog beter werd.
De uitwedstrijd tegen de ploeg uit Amsterdam was helaas geëindigd in een verlies van 19-14 en dat lag er vooral aan dat onze A1 toen niet echt goed in haar spel kwam, niet per se dat Blauw-Wit veel beter was. Steven heeft afgelopen week veel huiswerk gedaan: filmpjes samengesteld van de uitwedstrijd, een analyse gemaakt van die wedstrijd en op vrijdagavond werd er speciaal getraind op hoe er verdedigd moest gaan worden.

Het werd, zoals verwacht, een heel spannende wedstrijd. Onze junioren waren allemaal scherp en fel. Dit leidde tot een snelle voorsprong van 2-0. Blauw-Wit kwam door twee afstandsschoten vervolgens terug tot 2-2. KVA scoorde nu driemaal op rij en kwam met 5-2 voor. Het beeld bleef lang hetzelfde, KVA scoorde een paar keer, gevolgd door een paar doelpunten van Blauw-Wit. Het werd 6-6 gelijk en dat was meteen de laatste keer in de wedstrijd dat Blauw-Wit kans zag aan te haken bij KVA. De A1 wist net iets vaker te scoren dan Blauw-Wit en met een 12-9 voorsprong werd er gerust. Het was wel duidelijk dat Blauw-Wit niet tevreden was, er was veel commentaar en zo nu en dan werd het wat onvriendelijk, maar KVA en de scheidsrechter hielden hun hoofd koel.

Blauw-Wit paste in de loop van de wedstrijd wat wissels toe, waardoor het voor KVA wat lastiger was om de rebound te hebben. Toch werd dat in het vak prima opgelost en Roy heeft een groot deel van de wedstrijd erg goed 1 tegen 1 verdedigd, waardoor het Blauw-Wit vak niet goed tot scoren kwam.

In de tweede helft is de voorsprong van KVA niet meer kleiner geweest dan drie doelpunten. Vanaf 18-15 werden door de coaches van KVA ook enkele wissels toegepast, waarmee gereageerd werd op de wissels van Blauw-Wit en zo kregen een aantal spelers van de A2 de kans om bij te dragen aan de overwinning. Bij 21-15 bereikte de A1 de grootste voorsprong van de wedstrijd. De Amsterdammers vochten zich nog terug tot 21-18, maar KVA bleef kalm en scoorde de laatste twee doelpunten van deze wedstrijd. Daarmee een zeer verdiende 23-18 overwinning binnenslepend. Alle spelers hebben top gespeeld en dat maakte deze wedstrijd tot een groot succes.

Na dit weekend is de bovenste helft van de poule weer heel spannend geworden. Blauw-Wit staat nog aan kop met 17 punten, gevolgd door KVA, NOVA en Groen-Geel op een gedeelde tweede plaats met allen 16 punten. Volgende week moet onze A1 in Amstelveen tegen NOVA spelen, deze wedstrijd is dus wederom een erg belangrijke wedstrijd. Winnen betekent dat er nog altijd een uitzicht is op het kampioenschap, bij verlies is de kans daarop waarschijnlijk verkeken. Blauw-Wit heeft wel de beste papieren, zij hebben het behalen van het kampioenschap in eigen hand. Als zij geen punten meer verspelen, gaan zij met het kampioenschap aan de haal. Blauw-Wit treft in het laatste weekend van de competitie NOVA, het blijft dus vermoedelijk tot het allerlaatste moment spannend wie er kampioen wordt in de poule.

 

KVA B1 – OVVO/De Kroon B2 (14-8)

Zaterdag 3 februari moest onze B1 aantreden tegen OVVO/De Kroon B2. De uitwedstrijd in Maarssen was in een teleurstellende 11-9 geëindigd. Teleurstellend omdat de tegenstander die dag niet per se beter was, maar omdat de kansen bij onze B1 er niet in wilden. Ook was OVVO een fysiek spelende ploeg en daar wisten onze aspiranten niet zo goed mee om te gaan. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd stonden KVA en OVVO gelijk op de vijfde plek.

Door ziekte ontbrak Stan deze wedstrijd en Daniël uit de C1 viel daarom in. Vanaf het eerste fluitsignaal was KVA duidelijk sterker dan OVVO. De eerste aanval maakte twee doelpunten, waardoor een 2-0 voorsprong al snel een feit was. OVVO zag nu kans om van afstand een tegendoelpunt te maken, maar KVA liet zich niet van de wijs brengen en liep al gauw uit tot 5-1, mede door slordig opbrengen naar de aanval van OVVO. Tot twee keer toe werd in deze wedstrijd vanuit een onderschepping bij het uitverdedigen een doelpunt gescoord.

Nu scoorde OVVO wederom een tegendoelpuntje van afstand, maar KVA bleef mooi combineren en de 7-2 was de derde onehander gescoord door Thymo deze wedstrijd. Voor rust kwam KVA nog twee keer tot scoren en de tegenstander een keer dus de kleedkamers werden opgezocht met een riante 8-3 voorsprong.

Wat voor onze aspiranten erg prettig was deze wedstrijd, was dat de scheidsrechter het spel strak leidde, waardoor er veel vrije ballen werden gegeven vanwege het fysieke spel van OVVO. Hierdoor kreeg de B1 meer ruimte en dat leverde mooie aanvallen op.

De ouders in de zaal waren nog niet gerust op een overwinning, meestal heeft de B1 wel een dip in de wedstrijd, waardoor een riante voorsprong zo weer als sneeuw voor de zon kan verdwijnen. Maar deze wedstrijd was dat gelukkig niet het geval. OVVO scoorde wel wat meer direct na rust en wist de achterstand terug te brengen tot 10-7, maar de voorsprong kwam nooit echt in gevaar. Vanaf dit moment zette de B1 er een tandje bij en bouwde de voorsprong weer langzaam uit. Een extra applaus klonk toen invaller Daniël een prachtige doorloopbal scoorde en daarmee de 13-7 maakte. Hierna volgende nog een doelpunt voor KVA en OVVO, waarmee de overwinning en de punten in Amstelveen bleven.

De B1 is nu opgeklommen naar de vierde plek met 9 punten. EKVA en Wolderwijd zullen wel gaan uitmaken wie er kampioen wordt, maar Exakwa staat maar 1 punt boven KVA B1, het moet dus mogelijk zijn de derde plaats nog te behalen.

 

OKV F1 – KVA F1 (27-7)

we moesten tegen de nummer 1 het was een leuke wedstrijd.
we hadden 7 doelpunten hun hadden er 27.
de vorige keer hadden we er 6, dus we hebben het wel beter gedaan.
groetjes Marit