Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 9

Wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 9

Uiteraard is het dit seizoen weer mogelijk om je zelfgemaakte wedstrijdverslagen in te sturen. Deze worden dan na elke speelronde verzamelt en geplaatst op de website. Het maakt niet uit hoe kort of hoe lang het wedstrijdverslag is. Stuur je wedstrijdverslag hier in.

 

KVA 3 – Sporting Trigon 3

KVA 3 bezet na afgelopen weekend een gedeelde zesde plek in een ongelooflijk spannende poule. Hoewel men zou kunnen spreken van de naderende aanwezigheid van het degradatiespook, is het de moeite waard onderstaande afbeelding even in perspectief te plaatsen.

De eerste wedstrijd van het zaalseizoen werd thuis terecht verloren van Groen Geel, evenals de uitwedstrijd bij KZ / Hiltex. De resterende wedstrijden betroffen een gelijkspel uit bij Sporting Trigon en thuis in de return tegen Groen Geel. Er werd met één punt verschil verloren uit bij Refleks en thuis in de return tegen Sporting Trigon, afgelopen weekend. Verder werd de thuiswedstrijd tegen EKVA nipt verloren en werd er keurig gewonnen van de huidige nummer 2 Apollo. Conclusie: promotie was nabij! Enfin, KVA 3 heeft alles in eigen hand en genoeg kwaliteiten om het eventuele degradatiespook dan ook eigenhandig af te schrikken.

Afgelopen weekend werd er thuis gespeeld tegen Sporting Trigon 3. We werden geconfronteerd met een gemiddelde leeftijd van +- 31,32658 jaar oud, geen uitzondering op de regel dit zaalseizoen. Veelal menig oud eerste spelers en speelsters, die nog te weinig aan het genieten zijn van sterrenrestaurants als de Mac Donalds, Burger King, etc. Staan ze niet in het veld dan zitten ze wel op de reservebank, hetgeen af en toe net het verschil heeft gemaakt.

We begonnen goed aan de wedstrijd. Het ging gelijk op en net voor rust was er sprake van een demarrage: ruststand 9 – 5 in het voordeel van KVA 3. De goede tegenstand die KVA bood aan alle ervaring op het veld ging de scheidsrechter ook niet in de koude kleren zitten. De wedstrijdleider moest gehoor geven aan een oude blessure, waarna Richard Bloos halsoverkop KVA 3 een enorm plezier deed door de fluit op te pakken. Ik heb begrepen dat dit niet zijn eerste of tweede (/derde?!) wedstrijd binnen de lijnen was dit weekend: in negatieve zin niets van terug te zien. Hij ging goed om met de mondige tegenstander in een turbulente tweede helft.

Binnen tien minuten na rust was de stand namelijk weer gelijk en stokte de doelpunten aan de kant van KVA. Achteraf gezien werd er – ten tijde van het goede optreden van het verdedigingsvak – iets te geforceerd vastgehouden aan de succesvolle doch eenzijdige aanvalstactiek uit de eerste helft. De tactische (functie)wissels van Sporting Trigon pakten goed uit en uiteindelijk trok Sporting Trigon nipt aan het langste eind.

Op basis van de tweede helft niet per se een onterechte uitslag, maar het is wel weer duidelijk geworden dat KVA 3 zichzelf regelmatig wat te kort doet. Met andere woorden: zichzelf vergeet te belonen. Er wordt bij vlagen echt heel leuk gespeeld en ten opzichte van het begin van het seizoen is het niveau behoorlijk gestegen. Een voorsprong behouden en/of uitbreiden is iets dat moeilijk te trainen is. Trainen an sich is natuurlijk wel iets dat je als team zelf in de hand hebt, daar is de opkomst gemiddeld (NB: hierin meegenomen de lage opkomst op dinsdag in de Meent aka. mini Jaap Eden baan). Een gemiddelde opkomst dat gelijk staat aan een persoon of tien. Het is wellicht niet ideaal dat een derde team de grootte heeft van bijna twee voltallige teams – het gevolg is een sterk wisselende opstelling en onontkoombaar ook een niveauverschil. Echter, zaterdagavond werd er met eenzelfde gemiddelde opkomst afgereisd naar de selectie in Purmerend en een drankje gedaan op het Stadshart. Onomstotelijk en zwaarwegend voordeel: er waren twee à drie tafels nodig om een deel van ons team samen te voegen, gezelligheid alom! De sfeer is goed en de komende weken zullen er een aantal fijne punten worden gepakt.

Ondanks de uitgevallen wedstrijd van het vierde voor ons waren er toch wat toeschouwers, hartstikke leuk. In het bijzonder enkele spelers en speelsters uit het vierde, vijfde en zevende.

Richard, nogmaals bedankt topper!

Willem

 

SDO (K) A1 – KVA A1

Onze A1 heeft zich de afgelopen weken gestaag opgewerkt naar de derde plaats in de poule. Met vier overwinningen en twee gelijkspelen uit 8 wedstrijden doet de A1 het goed. Dit weekend was SDO uit Kamerik de tegenstander. Deze ploeg is de A1 al vaker tegen gekomen dit seizoen, onder andere in het trainingsweekend met de selectie. De thuiswedstrijd tegen SDO eindigde in een teleurstellend gelijkspel. Er had die dag echt meer in gezeten, daarom waren onze junioren nu gebrand op een overwinning.

De A1 begon deze wedstrijd niet erg sterk, in korte tijd lukte het SDO om een 3-0 voorsprong op te bouwen. Gelukkig herpakte het team zich en na vier doelpunten op rij, stond de A1 voor met 3 tegen 4. En eigenlijk bleef dit een beetje het beeld van de eerste helft. Want nu scoorde SDO 3 doelpunten op rij en pakte daarmee de voorsprong. Vervolgens deed KVA hetzelfde en uiteindelijk werd de ruststand 9-11 in het voordeel van KVA.

In de tweede helft lukte het de A1 om de voorsprong iets groter te maken tot 10-14, wederom door een aantal keer achter elkaar te scoren. Deze rally blijkt uiteindelijk net genoeg om de wedstrijd te winnen. SDO en KVA scoren afwisselend steeds 2 doelpunten achter elkaar, maar het lukt SDO niet meer om het verschil goed te maken. In de laatste minuten van de wedstrijd is SDO fanatiek op jacht naar de gelijkmaker, resulterend in drie vrije ballen die ze gelukkig allemaal mis gooien. Maar de aanval van KVA krijgt ook de bal niet meer door het mandje en de spanning is om te snijden in de zaal.  De verdediging van KVA houdt het hoofd koel genoeg en er heerst grote opluchting als eindelijk het eindsignaal klinkt. Er is keihard geknokt voor de overwinning en met 16-17 in the pocket reist het team terug naar Amstelveen.
Koploper Blauw-Wit A1 blijkt voor het eerst dit zaalseizoen verloren te hebben, wat het gat tussen de eerste plaats van Blauw-Wit met 15 punten, de tweede plaats van NOVA met 14 punten en de derde plaats voor KVA met 12 punten nog best overbrugbaar maakt. Als de A1 zo door blijft knokken, dan moet een plaatsje hoger op de ranglijst nog best mogelijk zijn.

 

KVA A2 – Antilopen A2

Na het teleurstellende verlies vorige week tegen hekkensluiter AW DTV, moest de A2 deze week in de Meerkamp aantreden tegen Antilopen. De A2 had in Leusden ruim gewonnen van Antilopen, maar had toen nog een compleet team. Deze week viel Dico wederom in om het achttal compleet te maken. De competitie blijft spannend, Telstar is ongeslagen koploper en KVA staat slechts op een gedeelde vierde plaats. Antilopen heeft een puntje meer, dus bij winst zou de A2 minstens een plaats stijgen in de poule.

Deze wedstrijd werd zo mogelijk nog spannender dan de wedstrijd van de B1 eerder op de dag. Direct vanaf de uitgooi deden Yoni en Dico een openingsbal, die de stand binnen een paar seconden op 1-0 zette. Een mooi begin! Jammer genoeg had Antilopen telkens een antwoord op de voorsprong die KVA nam. KVA kwam een of twee doelpunten voor en Antilopen trok de stand dan weer gelijk. Het grote voordeel voor Antilopen was dat hun heren veel groter waren dan de heren van KVA. Het was daarmee lastig om de rebound te hebben. Toch gaat de eerste helft erg gelijk op totdat net voor rust Antilopen voor het eerst deze wedstrijd de voorsprong pakt. Er wordt gerust met 6-7 op het scorebord. Ook de tweede helft gaat gelijk op, alleen nu is het steeds Antilopen die de voorsprong pakt en KVA die daar vervolgens weer bij aanhaakt.

Vanaf 10-10 lukte het onze junioren om iets meer afstand te nemen van de tegenstander. Door een strafworp kwam KVA voor het eerst in de tweede helft op voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en zelfs nog iets verder uitgebouwd. Na zeer spannende laatste minuten werd de overwinning binnengesleept met een terechte 14-12 einduitslag. De A2 heeft hiermee goede zaken gedaan in de stand aangezien ook de concurrent voor de tweede plek, Synergo, dit weekend verloren heeft. KVA A2 staat nu op een prima tweede plek.

 

KVA B1 – Exakwa B1

Op zaterdag 20 januari moest de B1 thuis spelen tegen Exakwa. De uitwedstrijd in Lelystad was met 7-12 gewonnen, maar dit weekend moest de B1 Thymo missen vanwege een enkelblessure. Vanuit de C1 viel Leon daarom in. In de competitie stond Exakwa net één puntje boven KVA B1 in de middenmoot.  Een kampioenschap lijkt er niet meer in te zitten, met EKVA ongeslagen aan kop, maar alle andere ploegen liggen dicht bij elkaar en er is nog van alles mogelijk.

Jammer genoeg speelt de B niet heel erg constant, soms zijn het prima wedstrijden, maar het gebeurt vaak dat de overwinning onnodig naar de tegenpartij gaat.
Deze zaterdag is het een hele spannende wedstrijd geworden. KVA opende de score al snel met een afstandsschot van Dico en ondanks dat onze aspiranten nog niet helemaal wakker leken, werd de voorsprong uitgebouwd naar 4-2. Er werd slordig gespeeld en het lukte een van de vakken niet goed om te scoren. Er werden wel kansen gecreëerd, maar die vielen net niet in de korf. Exakwa profiteerde hiervan en kwam terug tot 5-4 bij de rust.

Na de rust waren onze spelers wakkerder, maar het bleef spannend. Het eerste doelpunt na rust was voor Exakwa wat de stand gelijktrok tot 5-5. Gedurende de tweede helft liep KVA steeds 1 of 2 doelpunten uit, waarna het gat door Exakwa weer gedicht werd. Vanaf 9-9 liep de B1 uit tot 11-9. KVA creëerde best veel kansen in deze slotminuten, maar ze wilden er niet in. Onder ander Thyra, die was ingevallen vanwege een blessure van Yente, nam nog een mooie doorloopbal die helaas net mis ging. Exakwa kwam terug tot 11-10 en na een paar zenuwslopende laatste paar minuten klonk eindelijk het verlossende eindsignaal. De punten bleven in Amstelveen en het team heeft er hard voor gestreden. Zeker ook complimenten voor de invallers, zij hebben het prima gedaan.

 

Haarlem D1 – KVA D1

We hebben heel hard gewerkt en het was een moeilijke maar leuke wedstrijd.   Het ging eerst niet zo goed maar in de tweede helft ging het beter.

De tegenstanders waren ouder, groter en sterker dan wij.  We moesten heel hard werken om snel te spelen en geen fouten te maken.  In de tweede helft ging dat beter.  We gooiden de bal strakker, schoten meer en maakten minder fouten.

Invaller Joey heeft 3 strafworpen genomen. Hij heeft heel goed gespeeld.  Gelukkig heeft Jesse ook ingevallen. Hij heeft ook gescoord en heeft ons geholpen om de bal meer in handen te krijgen.

We wisten toch veel kansen te creëren, maar de bal ging de korf maar niet in. We hebben ons best gedaan en volgende keer beter!

Christian