Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 10

Wedstrijdverslagen zaalcompetitie speelronde 10

Uiteraard is het dit seizoen weer mogelijk om je zelfgemaakte wedstrijdverslagen in te sturen. Deze worden dan na elke speelronde verzamelt en geplaatst op de website. Het maakt niet uit hoe kort of hoe lang het wedstrijdverslag is. Stuur je wedstrijdverslag hier in.

De Vinken 2 – KVA 4

Een vinkje bij de Vinken 

Terwijl we door Vinkeveen naar de Vinken reden, schitterde er een weerkaatsing van de zon in de Vinkeveense Plassen. De zon leek ons breed toe te lachen. Zelf, ging het vierde met gemengde gevoelens richting de Vinken. Hun team was namelijk al het gehele seizoen ongeslagen kampioen, maar, zo redeneerde de coach, verliezen van zo’n ijzersterk team was ingecalculeerd. Hierna zouden makkelijkere teams volgen waar ze wel hun winst konden behalen.

De roodgekleurde dames en heren van het vierde stonden klaar en zodra het fluitsignaal door de zaal klonk, vielen ze aan als leeuwen. Voordat je met je ogen kon knipperen, beet Mats direct het spits af. Met het afbijten van het spits werd een spannende wedstrijd geïnitieerd. Eerst stond KVA voor, dan weer de Vinken en dan was weer het even gelijk tot één van de twee teams weer een voltreffer maakte. Uiteindelijk eindigden de Vinken met een voorsprong van 8-7 op het vierde.

Na een korte pauze ging de tweede helft van start. Dit bleek al spoedig weer net zo spannend te worden als de eerste helft. Tessa en Joëlle maakten twee prachtige afstandsschoten en er werden strafworpen en vrije ballen netjes de korf in geschoten. Dit zorgde voor een vernieuwde voorsprong voor KVA van 11-14. Deze stand bleef intact tot ongeveer twee minuten voor het fluitsignaal. Alle missers die de Vinken tot dat moment maakten, vonden plotseling de korf weer. Voordat we het wisten was die felbegeerde winst opeens weer onaanraakbaar. In de allerlaatste minuut maakte één Vink een verdedigd, raak, gelijkmakend schot. Hun supporters begonnen hard te juichen, maar dit gejubel was snel uitgedoofd toen de scheidsrechter terecht het doelpunt afkeurde. De stand voor de overige seconden was 13-14 voor KVA.

Na het laatste fluitsignaal kon het vierde feest vieren en trots zijn op hun prestatie. Had de zon ons dan toch breed toegelachen toen we het in de weerspiegeling van het kristalheldere water zagen?

 

Oosterkwartier D1 – KVA D2

Indra kon niet mee doen want die loopt op krukken maar Abe en Ole kwamen invallen.

We moesten uit spelen  tegen  nummer 1 maar we stonden al 1-0 voor met een  doelpunt van Leon.

In de verdediging  was iedereen goed we moesten  alleen op onze verdediger letten en door onze knieën  gaan van de coaches  Lieke en  Nahida.

Ik heb veel doorloopballen gegeven aan Abe en Joey.  De vakken zijn Leon, Julia, Ole en Haku in vak 1 aanval. Abe, Joey, Elana en ik in vak 2 verdediging. Tijdens de rust was het 3-2 voor Oosterkwartier. Na de pauze ging het nog beter. We waren goed in de aanval bezig we liepen goed vrij met mooie doorloopballen en diepe ballen.  Elana had ook een heel mooi doelpunt gemaakt. Er waren veel strafworpen en vrijeballen genomen. Uiteindelijk is het 5-4 geworden eigenlijk hoorde het 5-5 te zijn alleen de scheidsrechter zij dat het niet telde.

Groetjes Sascha