Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Voorbeschouwing: We zijn alweer halverwege

Voorbeschouwing: We zijn alweer halverwege

De lange werkweek zit er weer op en we mogen weer waar we allemaal voor leven; Korfbal. Winnen en verliezen, het hoort er allemaal bij. Zo onvoorspelbaar als Korfbal is gaan we toch proberen te voorspellen wat de thuisspelende ploegen gaan doen dit weekend. In de voorbeschouwing gaan we kijken naar de thuiswedstrijden en de mogelijkheden van alle teams.

We beginnen het stampvolle weekend met een wedstrijd van de jongst spelende leden: de F1. De F1 kan na een speelronde rust met goede moed er tegenaan tegen koploper Groen Geel. Tegen de Padvinders, zoals ze ook wel in Koog a/d Zaan worden genoemd, gaan ze proberen weer zo’n klinkende overwinning neer te zetten als tegen Furore.(17-0) Het team heeft er vertrouwen in dat ze koppositie gaan pakken dit weekend.

Tegelijkertijd begint om 10:30 de wedstrijd van de D1. De D1 gaat proberen het gat naar de koppositie te dichten. Dit moet dan gebeuren tegen KZ/Hiltex D3. De kansen zijn zeker aanwezig voor dit team, vorige week werd er al gewonnen van KZ/Hiltex. Na dit weekend zal de weg naar boven hopelijk voortgezet gaan worden.

Als u dacht dat dit alles was voor dit tijdstip dan heeft u het bij het verkeerde eind. Op het hoofdveld start op hetzelfde tijdstip de B2 in een streekderby tegen AW/DTV. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Vorige week eindigde dit duel nog in een 11-8 overwinning voor de Amsterdammers. Wij wensen de B2 succes in de strijd om winst.

Om 11:30 beginnen we met een wedstrijd van de D2 tegen Sporting West. De D2 gaat proberen om net zoals vorige week weer punten te pakken. De vorige editie van dit duel eindigde in een bloedeloos gelijkspel. Dit weekend liggen er dus kansen om de laatste plek te verruilen voor een hogere rankschikking.

De A1 mag om half 1 aantreden tegen Rapid uit Haarlem. De A1 gaat proberen zichzelf veilig te stellen van nog een seizoen in de 1e klasse. Rapid wist dit seizoen alleen nog maar 1 punt te pakken. Wil de A1 dus handhaven liggen er dit weekend volop kansen.

KVA 2 gaat proberen tegen HKV/Ons Eibernest de volgende 2 punten van dit seizoen te pakken. Beide ploegen beleefde niet de start die ze voor ogen hadden maar willen graag hun positie verbeteren. Het belooft een belangrijke wedstrijd te worden in de strijd om degradatie.

Als laatst spelende ploeg op de zaterdagmiddag mag onze hoofdmacht het ook gaan proberen tegen HKV. Na een uitstekende voorbereiding en goed spel in de eerste speelrondes gaat KVA proberen om dit ook om te zetten in punten. HKV is een lastige tegenstander maar we hebben al laten zien dat dat niet veel uitmaakt. KVA moet zorgen dat het zichzelf gaat belonen dit weekend.

Zondagochtend starten om 11:00 we met het 4e tegen het altijd lastige ADOS 2. De ploeg uit West-Friesland heeft net zoals KVA 2 punten uit 3 wedstrijden behaald. Na deze speelronde zal worden bepaald of KVA naar boven mag kijken of toch moet focussen op de onderste regionen.

Tegelijkertijd begint op het veld ernaast start het 6e met een wedstrijd tegen DKC. Het vernieuwde 6e wist al 2 van de 3 wedstrijden dit seizoen te winnen. Afgelopen speelronde was daarin tegen wel een groot verlies voor dit team. Niet alleen werden de punten niet meer naar huis genomen, ook verloor het sterspeler Edwin Feenstra. Wij wensen hem veel sterkte en het team vele succes.

KVA 5 mag dit prachtige week weekend afsluiten tegen het 9e van KZ/Hiltex. Dit is de kans voor KVA om de 3e plek van KZ definitief over te nemen. Deze titanenstrijd is de moeite waard om te bekijken. We hebben er het volste vertrouwen in dat dit gaat lukken.

We wensen alle teams veel succes en hopen u dit weekend te zien in het KVA superhome.