Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Voorbeschouwing: Still going strong!

Voorbeschouwing: Still going strong!

Nog 2 dagen en het nieuwe speelweekend staat weer voor de deur! Zeven thuiswedstrijden, waaronder een aantal belangrijke. We gaan kijken naar het aankomende weekend en zien we ook waarom we sterk door moeten gaan.

 

De zaterdag wordt gestart met de wedstrijd tussen KVA D2 en ZKV D3. Een lastige pot voor onze pupillenploeg. ZKV staat 3e, terwijl de D2 met plek 5 genoegen moet nemen. Deze ploeg heeft veel geleerd in de afgelopen weken en wilt in staat zijn om ZKV te pakken en de punten binnen te houden. Gaan ze in staat zijn om die punten te pakken? Als het aan de D2 ligt wel!

 

Ook de B2 speelt een belangrijke wedstrijd. Zij zijn namelijk op kampioenskoers, maar dan moet er wel gewonnen worden van Sporting West. De Amsterdamse ploeg, die vaak als stug wordt ervaren. Gaat het de B2 lukken om te winnen en weer stap dichterbij het kampioenschap te zijn? De B2 zegt ja, de supporters zeggen ja! Alleen de punten nog, dan komt het goed met deze aspiranten.

 

De E3 zal om 11.00 uur aantreden tegen Sporting West. De E3 heeft in de vorige wedstrijd laten zien dat ze echt kunnen korfballen tegen sterke ploegen. Zal het de E3 lukken om te winnen van Sporting West en een tweede plek te pakken? De E3 zal alles geven, de coaches zullen alles geven en de trouwe kijkers moedigen de E3 aan richting de overwinning.

 

De D1 sluit de zaterdag af. Ditmaal is AW.DTV de tegenstander. En het zal een spannende strijd worden! De winnaar staat dan 3e en de verliezer is de hekkensluiter. KVA zal er alles aan doen om niet de hekkensluiter te worden en de punten te pakken in deze clash!

 

Dan gaan we gelijk door naar de zondag. KVA 4 opent de zondag met een wedstrijd tegen KZ/Hiltex 5. En elke wedstrijd is een belangrijke wedstrijd voor de ploeg van André de Boer en Hayo van Sprang. Ons vierde vecht tegen degradatie en daarom is elk puntje die ze pakken kostbaar. KZ/Hiltex is een sterke tegenstander, die hoger gerankeerd staat dan KVA. Ze zullen dan ook alles op alles zetten om KZ aan de kant te zetten en de punten te pakken.

 

KVA 5 zal de zondag vervolgen door te spelen tegen BEP 5. Als je de ranglijst erbij zal pakken, zou KVA dit moeten winnen. BEP is namelijk de hekkensluiter en ons vijfde staat twee plaatsen hoger. Na een teleurstellende wedstrijd van vorige week, wilt deze ploeg alles op alles zetten om de punten binnen te slepen en rooskleuriger in de rangkering te komen.

 

Het speelweekend wordt afgesloten door het 7e. De tegenstander in deze wedstrijd is Crescendo 4. Tijdens de vorige ontmoeting viel het kwartje aan de kant van de Leidse ploeg. Des te meer motivatie om de overwinning naar Amstelveense kant te halen. Het wordt een lastige klus, maar de bal is rond en moet aan de bovenkant van de korf erin. Hopelijk vaker in de aanvallen van het 7e, dan in de aanvallen van Crescendo.

 

Tot zaterdag/zondag!