Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Voorbeschouwing op VEO – KVA van zaterdag 14 september

Voorbeschouwing op VEO – KVA van zaterdag 14 september

Nadat KVA in het openingsweekend van het nieuwe seizoen wist te winnen van promovendus ONDO, reist men aanstaande zaterdag af naar Voorburg voor een confrontatie met VEO. Geen onbekende ploeg voor onze hoofdmacht want daar werd het afgelopen veldseizoen ook al tweemaal tegen gespeeld. 

En dat KVA dit veldseizoen tegen VEO speelt is eigenlijk een apart verhaal. Beide ploegen speelden zoals gezegd ook vorig seizoen bij elkaar in dezelfde Overgangsklasse poule. Maar waar KVA op een tweede plaats eindigde daar degradeerde VEO naar de Eerste Klasse door na een zevende plaats in de reguliere competitie de beslissingswedstrijd om lijfsbehoud te verliezen. Omdat echter niet veel later Futura aangaf zich terug te trekken uit de Overgangsklasse, hoorde men in Voorburg dat het toch verzekerd was van nog minimaal één seizoen in de Overgangsklasse.

Goed nieuws destijds voor de Voorburgers dus en dit seizoen zal men dan ook alles geven om in ieder geval rechtstreeks te kunnen handhaven. Dat deed de ploeg afgelopen zaalseizoen namelijk wél in tegenstelling tot KVA.  Het nieuwe seizoen werd daarentegen in tegenstelling tot KVA begonnen met een nederlaag. Op bezoek bij streekgenoot Excelsior uit Delft werd er met 14-10 verloren.

Afgelopen veldseizoen wist KVA twee keer nipt te winnen van VEO. Een ploeg met aardig wat lengte bij de heren en genoeg kwaliteit bij de dames. Misschien wel een beetje vergelijkbaar met KVA. VEO speelt overigens als een van de weinige ploegen nog altijd met een groot veld en ook dat is voor een bezoekende ploeg altijd weer even wennen. Het veld is immers ineens 20 meter langer en 10 meter breder dan gewend. En dat terwijl de korf gewoon dezelfde afmetingen heeft behouden!

Ook KVA 2 komt aanstaande zaterdag in actie tegen VEO. Na de goede seizoensstart tegen Tempo 3 willen ook de reserves graag de tweede overwinning op rij boeken. VEO 2 – KVA 2 zal om 14.00 uur beginnen terwijl om 15.30 beide hoofdmachten tegen elkaar zullen aantreden. Hopelijk tot dan langs het veld in Voorburg!