Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Voorbeschouwing op speelronde 5: Fiks – KVA

Voorbeschouwing op speelronde 5: Fiks – KVA

Na de geweldige wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen (14-13 winst) dendert de veldcompetitie gewoon weer door voor ons vlaggenschip. De selectie reist aanstaande zaterdag namelijk af naar Oegstgeest voor een dubbele confrontatie met Fiks. Voor beide teams is er ineens weer genoeg om voor te spelen. KVA 2 wil Fiks 2 op afstand houden terwijl KVA 1 graag voor de derde plaats wil blijven strijden in de Ereklasse.

Dat dat een lastig verhaal gaat worden moge duidelijk zijn maar feit is dat KVA en Dalto/Klaverblad Verzekeringen na vier gespeelde wedstrijden evenveel punten hebben verzameld. Omdat het doelsaldo ver in het voordeel van de ploeg uit Driebergen is heeft KVA nog minimaal een puntje nodig om de laatste plaats (en directe degradatie) te vermijden.

Bovendien is de tegenstander van aanstaande zaterdag bezig aan een ijzersterk veldseizoen. de ploeg onder leiding van trainer/coach Bas Harland verloor in speelronde 1 net aan van KZ/Keukensale.com maar versloeg daarna achtereenvolgens KVA en Dalto/Klaverblad Verzekeringen om afgelopen weekend zelfs knap gelijk te spelen tegen opnieuw KZ/Keukensale.com. In die wedstrijd stond Fiks zelfs lange tijd voor op de Korfbal League-ploeg maar moest het in de slotfase nog alle zeilen bijzetten om toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Het geeft maar aan dat Fiks een bijzonder lastige en sterke opponent is in deze poule. In Koog aan de Zaan werd er sterk achtervededigd en kwam het zelf relatief makkelijk tot scoren. Benieuwd welkte verdedigende tactiek ze tegen KVA uit de hoe hoed zullen aan toveren. KVA begint daarentegen ook steeds beter in vorm te komen. De jonge ploeg toonde tegen het eveneens jonge Dalto/Klaverblad Verzekeringen aan dat het in staat is om goed korfbal te combineren met een heleboel werklust. Met een beetje geluk en onderschatting van de tegenstander kan je daarmee dus gewoon resultaten behalen in de Ereklasse.

Overigens zal Fiks er ook vol voor gaan in deze wedstrijd. Zij kunnen bij een goed resultaat de tweede plaats in de Ereklasse veilig stellen en zich daarmee plaatsen voor de kampioenspoules na het zaalseizoen. KVA mag dus weer aan de bak en hoopt andermaal op veel meereizende support vanuit Amstelveen.

Mocht je nou niet kunnen afreizen naar Oegstgeest maar beide wedstrijden wel graag willen zien? Fiks biedt een livestream aan voor zowel de wedstrijd van KVA 2 (14.00 uur): hier te bekijken, als de wedstrijd van KVA 1 (15.30 uur): hier te bekijken.