Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Voorbeschouwing op Oranje Wit – KVA van zaterdag 28 september

Voorbeschouwing op Oranje Wit – KVA van zaterdag 28 september

Op de 112e verjaardag van onze schitterende vereniging speelt onze hoofdmacht een uitwedstrijd tegen Oranje Wit uit Dordrecht. Ja, echt 112 jaar. KVA is weliswaar een fusievereniging maar hanteert de oprichtingsdatum van de oudste voorloper DVD, dat opgericht is op 28 september 1907. Voor KVA is het alweer de vierde wedstrijd van dit prille veldseizoen en om de druk op de ongeslagen koploper Pernix op te voeren wil men graag twee punten veroveren in Dordt.

Oranje Wit is met met 93 jaar ietsje jonger maar kent ook een rijk verleden. De club is sowieso een groot korfbalbolwerk. Met ruim 650 leden en maar liefst twee(!) eigen sporthallen is de club in dat opzicht vele malen groter dan KVA.  Toch spelen beide hoofdmachten gewoon op hetzelfde niveau. En waar KVA met twee overwinningen en een nederlaag redelijk begonnen is aan het seizoen, draait het bij Oranje Wit vooralsnog een stukje minder.

Twee seizoenen geleden speelde de club nog in de Hoofdklasse op het veld. En hoewel het toen kansloos degradeerde staat het twee seizoenen later ineens nog puntloos onderaan in de Overgangsklasse. De ploeg verloor driemaal van respectievelijk Excelsior, Valto en Pernix. Juist de drie ploegen die wij nog niet hebben gehad. Lastig in te schatten dus wat nou de exacte sterkte is van onze komende tegenstander.

De club heeft de afgelopen zomer wel duidelijk aan kwaliteit ingeleverd. Jeugdinternationals Bo Oppe (KCC/SO Natural en Jop Brouwer (Nieuwerkerk) vertrokken afgelopen zomer en dat vang je niet zomaar op. De overgang van deze spelers leverde eind vorig seizoen een mooi spandoek op langs de kant bij Oranje Wit: “Liever geen huis, geen werk dan in een shirt van Nieuwerkerk!”, viel er toen te lezen.

Ook bij KVA zijn we bekend met het fenomeen dat talenten soms kiezen voor een club op hoger niveau. En dat is ook volstrekt logisch als een speler hogerop wil en jijzelf het gewenste niveau niet kan bieden. Al is het dan natuurlijk wel extra zuur als iemand in het geval van Jop Brouwer kiest voor een overstap naar Nieuwerkerk dat ook gewoon Overgangsklasse speelt.

Goed, we dwalen een beetje af. Feit blijft dat het er sterk op lijkt dat Oranje Wit wat kwaliteit en ervaring is kwijt geraakt. Bij KVA is die kwaliteit en ervaring gelukkig gewoon aanwezig en dus wil de ploeg heel graag winnen aanstaande zaterdag. Al is het maar om de druk op de tot nu toe ongeslagen koploper Pernix op te voeren. Die ploeg komt immers een week later op bezoek in Amstelveen.

De wedstrijd Oranje Wit – KVA begint om 15.30 uur en support is natuurlijk altijd van harte welkom!