Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Voorbeschouwing op KVA – SDO/Blijwerkt van zaterdag 21 september

Voorbeschouwing op KVA – SDO/Blijwerkt van zaterdag 21 september

Na de onfortuinlijke nederlaag van afgelopen weekend tegen VEO (13-12) is KVA op zoek naar eerherstel. Aanstaande zaterdag kan dit gebeuren in de thuiswedstrijd tegen SDO/Blijwerkt uit Kamerik. Net als KVA behaalde deze ploeg twee punten uit twee wedstrijden. En omdat beide ploegen de ambitie hebben om bovenin mee te draaien is het wellicht nu al een wedstrijd van aanhaken of  tijdelijk even afhaken.

Alhoewel dat afhaken wel mee zal vallen. Maar liefst zes van de acht ploegen verzamelden tot nu toe twee punten uit twee wedstrijden. Alleen het Leidse Pernix, met ‘onze’ Elmer Coevert aan het roer behaalde tot nu toe alle mogelijke punten door twee keer te winnen. Van SDO/Blijwerkt weten we eigenlijk niet zo heel erg veel. Behalve dat men de afgelopen jaren zowel op het veld als in de zaal regelmatig op en neer pendelt tussen de Overgangsklasse en Hoofdklasse. Nog een stukje vaker dan KVA de afgelopen seizoenen deed.

Tijdens de voorbereiding speelde de selectie van KVA een oefentoernooi op het schitterend vernieuwde complex van de Kamerikers. Hoewel er niet tegen elkaar geoefend werd heeft men elkaar natuurlijk wel kunnen analyseren. SDO/Blijwerkt is een beweeglijke ploeg met veel scorend vermogen. Dat bewezen ze afgelopen weekend nog maar eens door met 25-21 van het sterke Valto te winnen.

KVA zal op haar beurt duidelijk uit een ander vaatje moeten tappen dan in de wedstrijd tegen VEO. Het voordeel is dat we nu gewoon weer op een klein veld spelen en dat is immers ook waar we al twee seizoenen lang op trainen. Als er net zo zuiver wordt geschoten als in de wedstrijd tegen ONDO én net zo goed verdedigd wordt als tegen VEO dan zit een mooi resultaat er voor eigen publiek zeker weer in!

KVA – SDO/Blijwerkt begint aanstaande zaterdag om 16.00 uur en wordt o.a. voorafgegaan door KVA 2 dat het opneemt tegen het derde team van KZ/Thermo4U. Tot zaterdag!