Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Voorbeschouwing op KVA – ROHDA van zaterdag 26 november 16.45 uur

Voorbeschouwing op KVA – ROHDA van zaterdag 26 november 16.45 uur

Eindelijk! Aanstaande zaterdag begint voor vrijwel ieder KVA team de zaalcompetitie. En dat mag na twee jaar coronaperikelen toch een klein wondertje heten. Vorig zaalseizoen begonnen we immers pas in februari en het zaalseizoen daarvoor kende al helemaal geen doorgang. Iedere speelronde blikken we vooruit op het eerstvolgende duel van onze hoofdmacht en deze keer is dat de thuiswedstrijd tegen ROHDA. Direct een mooie derby dus in de Nieuwe Bankrashal. De wedstrijd begint om 16.45 uur en wordt voorafgegaan door KVA 2 – OVVO 3.

 

Net als op het veld speelt KVA in de zaal in de Overgangsklasse. Waar dat op het veld het derde niveau van Nederland is, is dat in de zaal sinds dit seizoen gek genoeg het vierde niveau. Dit omdat het tussen de Korfbal League en de Hoofdklasse de zogenoemde Korfbal League 2 is toegevoegd. Aanstaande zaterdag wordt het zaalseizoen dus geopend tegen het Amsterdamse ROHDA en dat is een ploeg waar we eind oktober nog tegen gespeeld hebben in de veldcompetitie. Toen werd er met veel moeite gewonnen (15-12) maar stond KVA ook regelmatig op achterstand.

De ploeg waar ras-Rohdiaan én oud KVA-trainer Frits Wip voor de groep staat kende afgelopen veldseizoen een lastige start met 1 overwinning uit de eerste 4 duels maar won daarna 3 van de laatste 4 wedstrijden. Waaronder een eer knappe uitzege op koploper Spirit dat tot dan toe nog ongeslagen was. Met veel lengte bij de dames is de ploeg lastig te bespelen. Zeker met ‘good old’ Ivan Karsters in de ploeg heeft het een speler die nooit zal opgeven. KVA kan de borst dus weer nat maken en zal scherp voor de dag moeten komen om het zaalseizoen met een overwinning te starten.

Trainer/coach Elmer Coevert verwacht een spannende zaalcompetitie met een aantal teams die qua niveau dicht bij elkaar liggen. “Rohda BEP en KVA hebben op het veld tegen elkaar gespeeld. Waar Rohda en KVA het goed doen. We weten dat BEP tot meer in staat is en weet de laatste weken wat makkelijker te scoren. Sporting Delta is de uitgesproken favoriet. Zij spelen Hoofdklasse op het veld en doet het daarin goed. KOAG is redelijk onbekend en speelt op veld in andere Overgangsklasse poule. Daarin hebben ze het lastig.  ZKV is altijd een lastige tegenstander voor KVA. Zeker in de zaal een sterke ploeg met aardig wat scorend vermogen. Victum en Achilles zijn voor mij onbekend. Zij spelen in de Eerste klasse op het veld. Dat zegt niet veel, want goede Eerste Klassers kunnen de Overgangsklasse vaak prima aan.”

“Ik verwacht een spannende competitie waarin we hopelijk lang mee kunnen doen voor de bovenste plaatsen. We hebben een goede talentvolle ploeg en blijven door ontwikkelen. Verdedigend stond het op het veld over het algemeen prima en ook met ons scorend vermogen zat het in de tot nu gespeelde oefenwedstrijd wel goed.”

De wedstrijd KVA – ROHDA begint zoals gezegd om 16.45 uur en uiteraard hopen we op lekker veel thuis- én uitpubliek. De entree is zoals altijd ‘gewoon’ gratis. Team van de week is KVA D1 en alle C-teams zijn bij deze wedstrijd uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Tot zaterdag allemaal!

 

Poule-indeling KVA:

– Achilles (Den Haag)
– BEP (Purmerend)
– KOAG (Krimpen aan den IJssel)
– KVA (Amstelveen
– ROHDA (Amsterdam)
– Sporting Delta (Dordrecht)
– Victum (Houten)
– ZKV (Zaandam)

 

Wedstrijdprogramma KVA:

– 26-11, 16.45 uur: KVA – ROHDA
– 03-12, 19.15 uur: BEP – KVA
– 10-12, 15.45 uur: KVA – Sporting Delta
– 17-12, 19.30 uur: Victum  – KVA
– 14-01, 17.40 uur: KVA – ZKV
– 21-01, 19.30 uur: Achilles – KVA
– 28-01, 17.30 uur: KVA KOAG
– 04-02, 18.00 uur ROHDA – KVA
– 11-02, 17.30 uur: KVA – BEP
– 18-02, 19.30 uur: Sporting Delta  – KVA
– 11-03, 18.15 uur: KVA – Victum
– 18-03, 17.30 uur: ZKV – KVA
– 25-03, 17.00 uur: KVA – Achilles
– 02-04, 18.10 uur: KOAG  – KVA