Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Voorbeschouwing op de wedstrijd KVA – OVVO van zaterdag 5 februari

Voorbeschouwing op de wedstrijd KVA – OVVO van zaterdag 5 februari

Na één jaar en elf maanden is het aanstaande zaterdag eindelijk weer zover. De hoofdmacht van KVA speelt de eerste thuiswedstrijd in competitieverband in de Nieuwe Bankrashal sinds 7 maart 2020. Voor wie het zich niet meer kan herinneren, destijds speelde koploper KVA thuis met 23-23 gelijk tegen naaste belager Dindoa, waarna niet veel later de zaalcompetitie werd afgebroken en KVA tot kampioen werd uitgeroepen. Promotie naar de Overgangsklasse volgde en nu, bijna twee jaar later dus geven we daar een vervolg aan. Aanstaande zaterdag om 20.15 uur tegen OVVO in de  Nieuwe Bankrashal.

Het gekke is dat eind november van het afgelopen jaar ook al ‘om het echie’ gespeeld is tegen datzelfde OVVO. Destijds uit in Maarssen, waar KVA in een moeizame wedstrijd met 13-15 won. Helaas gooide het coronavirus niet veel later roet in het eten waardoor de zaalcompetitie niet veel later werd stilgelegd. Om nu alsnog een volwaardige zaalcompetitie te kunnen spelen heeft het KNKV besloten om de oorspronkelijke poules van acht ploegen te halveren en in te delen op basis van het speelschema vanaf 5 februari. Zo wil het dat aanstaande zaterdag opnieuw OVVO de tegenstander is maar ditmaal in Amstelveen.

De overige twee ploegen waarbij KVA is ingedeeld zijn ZKV en ROHDA en dus wacht KVA een loodzware kluif in de Overgangsklasse. Deze vier ploegen lijken op voorhand zeker aan elkaar gewaagd in en de nieuwe poules met vier ploegen geldt wel gewoon een promotie/degradatie regeling. In de acht nieuw gecreëerde Overgangsklasse poules van vier ploegen maken de uiteindelijke nummers 1 en 2 kans op promotie naar de Hoofdklasse (na een play-off duel) De nummers 3 handhaven zich in de Overgangsklasse en de nummer 4 speelt in een play-out duel tegen een nummer 4 uit een andere poule om degradatie/handhaving. Kortom, spanning genoeg de komende zes zaalwedstrijden.

Nog even terug naar OVVO. Deze club uit Maarssen die qua ledenaantal echt nog wel een stukje groter is dan ons kende haar hoogtepunt in de clubhistorie zo’n tien jaar geleden. Destijds kwam de club een aantal seizoenen uit in de Korfbal League, waarna het in het seizoen 2014/2015 definitief uit degradeerde. Inmiddels speelt men net als KVA zowel op het veld als in de zaal in de Overgangsklasse en zal men, zeker met deze nieuwe poule indelingen alles op alles willen zetten om weer te kunnen promoveren naar de Hoofdklasse. In de uitwedstrijd, ruim twee maanden geleden bleken beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Met name verdedigend gezien de einduitslag van 13-15.

Ondanks alle maatregelen (QR code laten scannen bij binnenkomst en mondkapje op bij verplaatsing in de sporthal, hopen we op genoeg publieke belangstelling om de ploeg net dat extra zetje te geven. De wedstrijd KVA – OVVO begint om 20.15 uur en wordt o.a. voorafgegaan door beide tweede teams die om 18.45 uur in actie komen. Tot zaterdag!