Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Voorbeschouwing op KVA – ONDO van zaterdag 7 september

Voorbeschouwing op KVA – ONDO van zaterdag 7 september

Aanstaande zaterdag gaat de competitie weer losbarsten. Op eigen veld begint onze hoofdmacht het seizoen in de Overgangsklasse tegen ONDO uit Sint Laurens (Zeeland). Een debutant in de Overgangsklasse tegen KVA dat vorig seizoen op een haar na het kampioenschap in de Overgangsklasse misliep. Dat kan weleens een interessante wedstrijd worden. 

In de hoofdmacht van KVA zijn er weinig wisselingen. Weinig zeg ik u, dus het zijn er wel een paar maar die komt u zaterdag maar aanschouwen. De ploeg wil graag bovenin meedraaien op het veld en wil na de onfortuinlijke degradatie vorig zaalseizoen uit de Overgangsklasse in de zaal zo snel mogelijk terugkeren op dit niveau. Om een goede start te maken zou een overwinning in speelronde 1 dus mooi meegenomen zijn. Vorig seizoen liep de eerste veldwedstrijd immers nog uit in een zware nederlaag. (20-27 tegen BEP).

Waar we vorig seizoen over iedere tegenstander eigenlijk wel wat wisten is dat bij ONDO zeer beperkt. Volgens de uitslagen website van Antilopen komt de club uit Middelburg maar officieel komt men uit het nabijgelegen dorp Sint Laurens (950 inwoners volgens Wikipedia). Dat dorp ligt als we de kaart erbij pakken nét niet tegen het grote Middelburg aan gebouwd.

Eind mei promoveerde ONDO, (afkorting voor Op Naar De Overwinning) twee speelronden voor het einde naar de Overgangsklasse. En dat betekende alweer de derde veldpromotie in zes jaar tijd. Dat doet ons een beetje denken aan een tegenstander die we inmiddels iets beter kennen: DOS Westbroek. Ook zo’n club uit een klein dorp die in korte tijd vele promoties meemaakte en uiteindelijk zelfs in de Hoofdklasse belandde.

Een ploeg die nieuw is op dit niveau heeft weinig te verliezen en dus mag KVA gewaarschuwd zijn voor een zware wedstrijd. Kom de ploeg dan ook vooral steunen aanstaande zaterdag om 16.00 uur. En mocht je zin hebben, dan eet je na afloop lekker een portie kibbeling met patat en salade mee in het KVA eetcafé. Tot zaterdag!