Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Voorbeschouwing op de wedstrijd KVA – ROHDA van zaterdag 5 maart

Voorbeschouwing op de wedstrijd KVA – ROHDA van zaterdag 5 maart

Exact één maand geleden speelde KVA voor het laatst een competitiewedstrijd in de zaal. Op 5 februari van dit jaar speelde KVA immers met 21-21 gelijk tegen OVVO in de eerste wedstrijd van dit hernieuwde zaalseizoen. Tussendoor viel de wedstrijd ZKV – KVA nog uit wegens teveel corona besmettingen bij de tegenstander én was het tijd voor twee weken krokusvakantie. Kortom, we zijn alweer een maandje verder en KVA speelt pas haar tweede competitiewedstrijd van dit zaalseizoen. Om 17.00 uur neemt de ploeg van hoofdcoaches Elmer Coevert en Patrick de Jong het op tegen het geduchte ROHDA uit Amsterdam.

In de nieuwe poules van vier clubs is KVA ingedeeld bij OVVO, ZKV en ROHDA. Tegen alle drie de clubs wordt tweemaal gespeeld waardoor er in de reguliere competitie zes wedstrijden worden afgewerkt. De twee ploegen die als nummers 1 en 2 eindigen spelen play-offs tegen de nummer 2 en 1 uit de andere hernieuwde poule van vier clubs voor een ticket om promotie. De uiteindelijke nummer 3 speelt zich veilig en de nummer 4 zal tegen de nummer 4 uit de andere poule moeten strijden om lijfsbehoud in de Overgangsklasse.

Kortom, in slechts zes wedstrijden (ipv 14) wordt dit zaalseizoen bepaald waarvoor er gestreden zal worden. Daarbij is elk punt mooi meegenomen maar een overwinning zet de concurrentie uiteraard gelijk om twee punten achterstand. Zeker in deze poule, waarbij alle vier de clubs op papier gezien van elkaar kunnen winnen is dat van groot belang. Tegen OVVO ging het een maand geleden in de slotfase mis. KVA stond met vier goals verschil voor maar zag OVVO drie seconden voor tijd langszij komen: 21-21.

ROHDA is een club die we de laatste seizoenen vaker zijn tegengekomen. De roemruchte club uit Amsterdam West pakte in het verleden maar liefst 10 zaaltitels maar speelt inmiddels dus op hetzelfde niveau als KVA. Overigens kunnen we ROHDA op voorhand wel alvast feliciteren met hun verjaardag. En niet zomaar een, op 1 maart 2022 bestond de club namelijk exact 100 jaar! Dat neemt niet weg dat KVA voor één keer graag een feestje wil verstoren want een overwinning op de geel-zwarten zou inhouden dat KVA aan kan sluiten bij OVVO, dat al op drie punten staat.

Ook ROHDA speelde namelijk nog maar één competitiewedstrijd en ook zij speelden tegen OVVO. In Maarssen won de thuisclub met 19-14 en dus staan zij momenteel bovenaan de ranglijst. Bij ROHDA spelen een aantal bekende spelers. Niek de Jong en clubicoon Ivar Spierings zijn bijvoorbeeld twee spelers waar je zeker op moet letten. Maar ondanks het zure gelijkspel tegen OVVO van een maand geleden kan KVA de wedstrijd van aanstaande zaterdag met vertrouwen tegemoet zien. Alle spelers haalden een ruime voldoende en dat smaakt uiteraard naar meer.

De wedstrijd KVA – ROHDA begint om 17.00 uur in de  Nieuwe Bankrashal en wordt voorafgegaan door o.a. KVA 2 – KZ/Thermo4U 5 om 15.30 uur. Bovendien is dit de eerste wedstrijd sinds lange tijd waarbij publiek geen mondkapjes meer op hoeft, de 1,5 meter maatregel verdwenen is en ook de QR code verleden tijd is. Bovendien beheren we vanaf dit weekend officieel zelf de kantine in de Nieuwe Bankrashal. Helaas mogen we keuken niet gebruiken van het Sportbedrijf maar we zullen zorgen voor een hapje eten en natuurlijk wat te drinken. Tot zaterdag allemaal!