Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Voorbeschouwing op de kampioenswedstrijd tussen KVA en BEP

Voorbeschouwing op de kampioenswedstrijd tussen KVA en BEP

Het belooft een spannende dag te worden aanstaande zaterdag 8 juni. Op de slotdag van de veldcompetitie zijn er een hoop jeugdteams die nog kampioen kunnen worden en in de middag spelen KVA 4, 3, 2 en 1 allemaal nog om handhaving of het kampioenschap. In dit stukje blikken we kort vooruit op de kampioenswedstrijd van onze hoofdmacht.

Maar niet voordat we een oproep hebben gedaan om ook KVA 4, 3 en 2 te komen aanmoedigen. KVA 3 start om 12.00 uur tegen Tiel’72 2 en moet winnen of gelijkspelen om het kampioenschap in de Reserve Overgangsklasse binnen te slepen. Om 13.30 uur neemt één klasse lager KVA 4 het op tegen Groen Geel 3. Hier is een overwinning nodig om te kunnen handhaven. Om 15.00 uur speelt KVA 2 tegen BEP 2. KVA 2 heeft de opdracht om met 4 of meer doelpunten verschil te winnen om voor handhaving te zorgen. Zorg er dus voor dat je op tijd bij KVA bent!

Dan naar de hoofdwedstrijd van de dag om 16.30 uur. In de Hoofdklasse had de competitieplanner zijn of haar werk niet beter kunnen doen. Op de slotdag van de competitie maken KVA en BEP in een onderling duel namelijk uit wie zich tot kampioen mag kronen en daarmee promoveert naar de Ereklasse.

Omdat KVA 2 punten minder heeft dan BEP en de uitwedstrijd eerder dit jaar met 15-12 verloor is de opdracht duidelijk voor de equipe van trainer/coach Elmer Coevert. Winnen met 4 doelpunten verschil of meer is noodzakelijk om kampioen te worden. Tegelijkertijd heeft BEP dus genoeg aan een gelijkspel of een klein verlies. Maar ga er maar vanuit dat de ploeg uit Purmerend vol voor de winst zal spelen.

En waarom ook niet. BEP heeft een ontzettend goed team dat zoals gezegd eerder deze competitie al terecht wist te winnen van KVA. Destijds onder herfstachtige omstandigheden en nu met hopelijk ietsje beter weer. Bovendien is KVA de laatste weken gelukkig weer aardig in vorm, maar dat is BEP ook. In de zaal werden zij kampioen in de Eerste Klasse en in de Hoofdklasse op het veld verloor het pas één keertje.

BEP beschikt over behoorlijk wat fysiek én de nodige schotkracht. Bovendien kreeg BEP in de afgelopen 5 wedstrijden beduidend minder doelpunten tegen dan KVA. KVA zal dus vol aan de bak moeten en weet dat ook BEP alles in de strijd zal gooien voor een goed resultaat.