Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Voorbeschouwing op BEP – KVA van zaterdag 3 december 19.15 uur

Voorbeschouwing op BEP – KVA van zaterdag 3 december 19.15 uur

Erg gemakkelijk ging het afgelopen zaterdag niet maar de eerste overwinning van het zaalseizoen is wel binnen. Met name in de eerste helft had KVA het erg lastig met het fysiek sterke ROHDA. In de tweede helft bleek KVA gelukkig bij machte om het niveauverschil in doelpunten uit te drukken: 18-12 overwinning. Aanstaande zaterdag gaat de ploeg van trainer/coach Elmer Coevert op bezoek bij BEP uit Purmerend. Nog zo’n ploeg waar op het veld al tegen gespeeld werd. De wedstrijd begint om 19.15 uur in sporthal De Beuk.

KVA en BEP speelden zoals gezegd op het veld ook al tegen elkaar. Twee keer zelfs, want voordat de veldcompetitie van start ging werd er al tegen elkaar geoefend in Purmerend. Niet veel later won KVA met ruime cijfers van de ploeg in de groene shirts: 19-8. Opvallend is dat BEP tijdens het veldseizoen vaak moeite heeft met scoren. Zo scoorde het in de eerste vier wedstrijden niet meer dan 8 treffers per wedstrijd maar kwam het later in het seizoen wel iets meer op stoom.

BEP opende vorige week het zaalseizoen tegen titelfavoriet Sporting Delta en ging daar na een redelijke eerste helft alsnog met 18-9 onderuit. De ploeg uit Dordrecht had in eerste instantie veel moeite met het achterverdedigen van BEP maar bleek uiteindelijk veel schotvaardiger te zijn. KVA weet dus waar de zwakte ligt van de tegenstander van komend weekend, maar BEP zal ongetwijfeld gebrand zijn om voor eigen publiek de twee punten in Purmerend te houden.

Het als KVA heeft BEP de afgelopen seizoenen afscheid genomen van een bepalende generatie. En net als bij KVA spelen veel van die spelers nu in lagere teams. Na de promotie van vorig jaar uit de Eerste Klasse zal BEP met veel nieuwe, jonge en talentvolle spelers als doel hebben om zich zo snel mogelijk te handhaven dit zaalseizoen. KVA wil meer en zal proberen om zo lang mogelijk mee te strijden om de bovenste plaats. Daarvoor zijn twee punten tegen de Purmerenders wel een noodzaak.

KVA 2 gaat eerder op de dag op bezoek bij Tempo 3 uit Alphen aan den Rijn. Een lastige opgave voor het team van trainer/coach Roy Cramer dat vorige week jammerlijk verloor van het ervaren OVVO 3. De wedstrijd van KVA 2 zal beginnen om 14.20 uur en wordt gespeeld in de Limmeshallen.