Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Voorbeschouwing: Oefenwedstrijden KVA dag

Voorbeschouwing: Oefenwedstrijden KVA dag

Nu de trainingen zijn begonnen op het veld, kunnen we kijken naar de wedstrijden. Er komen een aantal ploegen in actie op de Startbaan tussen de drukte van de Plantjesmarkt door. Het belooft een spectaculair weekend te worden.

 

Te beginnen met de C1. Die treedt aan tegen Rapid C1. De Haarlemse ploeg heeft in de zaal een mooie middenmoot in de 2e klasse weten te pakken. Daarintegen heeft de C1 van de Amstelveense kant helaas de degradatieplek moeten bezetten in de 1e klasse met een sportieve sanctie. KVA C1 zal laten zien dat ze echt in de 1e klasse horen en dat de C1 voor de volle winst zal gaan.

 

Op veld 2 speelt de A2. De normaal op zondag spelende juniorenploeg komt voor een verrassing te staan. Is de tegenstander SDO/VerzuimVitaal, zoals in het krantje staat, of wordt het ASVD A2? Als we gaan kijken naar de statistieken zou SDO op papier de makkelijkste tegenstander zijn. De Kamerikse ploeg heeft 9 punten gepakt in de zaal tegenover 24 punten voor de A2. ASVD heeft een plek in de middenmoot van de 4e klasse. Daar ligt dus een uitdaging.

 

Om half 1 komt het spektakelstuk voor de B1. De tegenstander is het Drontse ASVD B1. Tijdens het driekamp bij ASVD, had de B1 weinig te vertellen tegen de ploeg die uitkomt in de Hoofdklasse. De ploeg van Dennis en Anouschka de Jong heeft veel geleerd tijdens het zaalseizoen en hebben dus nog een appeltje te schillen met het B-vlaggenschip uit Dronten.

 

Ook speelt het 3e om half 1 een wedstrijd tegen het ASVD uit Dronten. Het verschil is 2 klassen. KVA 3 komt uit in de Reserve 1e klasse en ASVD in de Reserve 3e klasse. KVA 3 heeft een goede boost na de overwinning op AW/DTV in de zaal en wilt dit doorzetten op het veld, ook bij een oefenwedstrijd.

 

Dan gaan we naar de wedstrijden om 2 uur. Als eerste treedt de A1 aan tegen ASVD A1. De A1 heeft een teleurstellend zaalseizoen achter de rug en wilt dit rechtzetten op het veld tijdens de competitie. Ook willen ze winnen van ASVD. De ploegen zijn beide 3e geëindigd in de zaalcompetitie, dus belooft het een spannende wedstrijd te worden.

 

Het tweede speelt wederom tegen ASVD 2. De ploeg van Martin Schekermans is al 14 competitiewedstrijden ongeslagen en kampioen in de 1e klasse, terwijl ASVD genoegen moest nemen met de middenmoot van de 2e klasse. Het zou dus geen probleem moeten zijn voor het 2e om deze wedstrijd te winnen.

 

KVA 1 sluit dit weekend af met een wedstrijd tegen het vlaggenschip uit Dronten. KVA 1 heeft een mindere zaalperiode achter de rug in vergelijking met vorig jaar. Daarom staat er maar één doel: kampioen worden op het veld. Dit is ook zeker mogelijk met maar 2 punten achterstand op concurrent ZKV. De ploeg uit Dronten heeft een 3e plek gepakt in de 1e klasse, waardoor dit nog een spannende wedstrijd kan worden. Wij houden natuurlijk het positieve in ons vlaggenschip en dat er gewonnen wordt.

 

Na de spektakelstukken wordt er door Broodje Aap een Duits menu klaargemaakt. Je kan je hiervoor opgeven! Meld je aan via broodjeaapkva@gmail.com of reageer op de Facebookpost van Broodje Aap in de besloten groep. Ook zal er een plantjesmarkt staan. Daar kun je je volledig uitleven om je tuin weer tiptop in orde te maken of om iemand te verrassen.

 

Tot zaterdag!