Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Voorbeschouwing: Inhalen, doorgaan en volhouden

Voorbeschouwing: Inhalen, doorgaan en volhouden

Dit speelweekend staan er maar een aantal wedstrijden op het programma. Een inhaalwedstrijd voor KVA 5, op zaterdag 2 thuiswedstrijden en op zondag nog 2 thuiswedstrijden. Ook is er morgen de finale van de Korfbal League in de Ziggo Dome. We kijken weer vooruit op deze wedstrijden en wat we kunnen/willen verwachten.

Vanavond speelt KVA 5 hun wedstrijd tegen DKV Victoria. Waar deze eigenlijk afgelopen zondag gespeeld moest worden, wordt deze om 20.00 uur gespeeld. KVA 5 kende geen fijne start aan de veldcompetitie en gaat alles op alles zetten om de punten in Amstelveen te houden.

Op zaterdag zijn er twee wedstrijden om hetzelfde tijdstip. De E3 zal spelen tegen het sterke KZ/Hiltex E8. Tijdens de wedstrijd in Koog aan de Zaan heeft KVA helaas verloren met 9-3, maar heeft de ploeg wel laten zien dat ze in korte tijd kunnen scoren. Dit hebben ze ook vorige week laten zien tegen Swift. Ook hier zal er alles aan gedaan worden om revanche te pakken tegen KZ.

Ook speelt de A1 om 10.15 uur een wedstrijd. Ditmaal is DKV Victoria de tegenstander. De vorige ontmoeting op het veld rolde uit in een overwinning aan Amstelveense kant. Nu de A1 in een minder goede flow is geraakt willen ze laten zien dat ze die koppositie in de tweede klasse verdienen.

Op zondag speelt als eerste KVA 3. De tegenstander is Die Haghe 3. De Haagse ploeg staat bekend om fysiek en sterk spel. Een taaie ploeg zullen sommige mensen zeggen. In Den Haag heeft KVA 3 gewonnen met 16-13. Zal dit thuis ook gebeuren? Als het aan ons derde ligt wel. De strijd mag losbarsten!

Ook ons vlaggenschip heeft een wedstrijd op het programma staan. Dit maal is Rigtersbleek/Cottus 1 de tegenstander en dit is zoals elke wedstrijd een belangrijke. Elke wedstrijd moet gewonnen worden om bij ZKV in de buurt te blijven. Daarom ligt er druk op onze hoofdmacht en gaan ze op volle kracht spelen om ook deze ploeg te verslaan.

Tijdens de zaterdagmiddag en avond zullen de KVA-ers aanwezig zijn bij Ziggo Dome. Als eerste om ‘onze’ Martin met zijn Groen Geel A1 aan te moedigen in de strijd tegen Fortuna/DeltaLogistiek A1. Tijdens de laatste ronde in de zaalcompetitie viel het kwartje aan de kant van de Delftse ploeg. Groen Geel heeft dus nog zeker een appeltje te schillen en wilt met die grote beker op het podium staan als winnaar van de finale.

De kleine finale zal gaan tussen Blauw-Wit en KZ/Hiltex. Blauw-Wit, de ploeg van oud KVA-spelers Frank Mostard en Sophie Hansen. Zij zijn beide vaste waarde in het Amsterdamse vlaggenschip. KZ/Hiltex, de ploeg met Marjolijn Kroon. Zij is misschien wel één van de beste dames in de Korfbal League. Wat was er gebeurd als zij wel had gescoord in de laatste minuut? Beide teams zijn er dan ook op gebrand om de 3e plek te pakken en hun tegenstander terug te sturen zonder overwinning in Ziggo Dome.

De grote finale begint onderhand een traditie te worden. TOP/Quoratio tegen PKC/SWKGroep. De grote machten in het Nederlandse korfbal. Suzanne Struik die haar 8e(!) finale speelt, Nick Pikaar die in weergaloze vorm is en de laatste zaalwedstrijd voor Ben Crum als coach van PKC/SWKGroep. De ploeg uit Papendrecht is torenhoog favoriet voor de zaaltitel. Zal TOP de underdogpositie waarmaken en de titel pakken of zal PKC hun favorietenrol waarmaken en zullen zij de beker omhoog houden op het erepodium.

Tot zaterdag/zondag!