Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Voorbeschouwing: Gaat het dan toch echt gebeuren…?

Voorbeschouwing: Gaat het dan toch echt gebeuren…?

28 en 29 mei 2016. De data van de laatste speelronde op het veld. De laatste kansen op het kampioenschap, de laatste kansen om te handhaven. KVA 1 die kan promoveren naar de Hoofdklasse is wel het hoogtepunt van dit weekend voor de meeste supporters onder ons. We gaan kijken naar de thuiswedstrijden voor aankomend en laatste speelronde.

De zaterdag wordt een korte dag bij de Startbaan. Alleen de D1 komt in actie. Ze zullen oog in oog staan met OVVO/De Kroon D1. Een sterke tegenstander zoals ze al eerder op het veld hebben gemerkt en ook in de zaal. Het kan een spannende strijd worden, waarin de D1 natuurlijk met winst het veldseizoen wilt afsluiten. Het belooft dus een leuke wedstrijd te worden.

De zondag wordt geopend door het derde, dat speelt tegen Phoenix uit Zoetermeer. Deze wedstrijd zal nergens meer om gaan, want beide ploegen zijn veilig in de 1e klasse. De enige strijd die geleverd kan worden is de strijd om plek 3. Mocht VEO verliezen, dan is de winnaar van deze partij derde geworden. En dat is ook nog iets wat KVA 3 zou willen.

De laatste speeldag wordt vervolgd door KVA 2. Ons tweede zal aantreden tegen Blauw-Wit 3, met oud KVA’er Dylan van Sprang in zijn formatie. Blauw-Wit is al kampioen, KVA is veilig. Deze wedstrijd zal dan ook geen belangrijke strijd worden. De ploeg van Martin Schekermans wilt natuurlijk wel winnen van de Amsterdamse formatie, wat nog een lastige klus kan gaan worden.

Het seizoen wordt afgesloten met een zeer belangrijke wedstrijd. Ons vlaggenschip kan namelijk kampioen worden en promoveren naar de Hoofdklasse! Dan moet het gelijkspelen, of winnen tegen Phoenix. Als we kijken naar de uitwedstrijd, belooft het een spannende wedstrijd te worden. Er is nog maar één doel voor de ploeg van Arno van der Vliet en dat is promoveren en kampioen worden!

Tot zaterdag en/of zondag!