Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Voorbeschouwing: Gaan we voor een kampioensfeestje?

Voorbeschouwing: Gaan we voor een kampioensfeestje?

De voorlaatste ronde van dit seizoen. De ronde waarin de meeste poules worden beslist. De ene ploeg zal spelen voor het kampioenschap, bij sommige zal het nergens meer om gaan en bij de ander is het degradatiegevaar nog van toepassing. We kijken naar het speelweekend voor de thuiswedstrijden.

De E1 zal de zaterdag openen met een wedstrijd tegen EKVA. Voor de E1 zijn er zelfs nog kampioensmogelijkheden. Ook al staan ze derde, is de achterstand maar 1 punt op de koploper. Mocht de koploper verliezen en KVA winnen, zijn zij de nieuwe aanvoerder van de ranglijst. En dat is iets wat de E1 natuurlijk heel graag wilt!

Ook de E2 speelt een enorm belangrijke wedstrijd. Mocht de E2 winnen, kan het zich naar het kampioenschap spelen op zaterdag 28 mei tegen Fiducia. Alleen moet eerst tegenstander ESDO verslagen worden. Op het modderige natuurgras van ESDO werd het een gelijkspel. Gaat KVA profiteren van het kunstgras?

KVA C1 komt tegelijk in actie met de E2. Gaat het bij de ploeg van Siemko Sok en Bert Freeken nog ergens om? Niet bepaald. Alle vier de wedstrijden werden in een verlies omgezet. Het enige wat de C1 nog te doen staat is de koploper een paar punten aftroeven door te winnen van Velocitas C1. De ploeg uit Leiderdorp staat netjes bovenaan, maar tot wat is de C1 in staat?

Na de C1 speelt de D2. Deze ploeg moet ook helaas de onderste plek van het klassement bezetten. Ditmaal willen ze stijgen door te winnen van Vlug en Vaardig. Vorige week dinsdag lukte het niet tegen Atlantis, maar gaat het ditmaal lukken om van die verschrikkelijke laatste plek af te komen?

De B1 speelt nergens meer om. Er moet een wonder gebeuren als ze nog kampioen willen worden. Dan moet de koploper tweemaal op rij verliezen. Ditmaal moet Sporting Trigon opzij gezet worden. Wil de B1 nog druk uitoefenen op de koploper, moet het winnen. Het spelersmateriaal is er zeker, alleen moet het nog gedaan worden.

Dan door naar het kampioenseinde van de zaterdag. Als eerste de B2. Na een mooi veld- en zaalseizoen onder leiding van Arie van den Adel kunnen ze zich naar het kampioenschap leiden. Nu onder leiding van Henk-Jan Klopper en trainers Jeroen Kraan en Nahida Kruk. Maar Arie mag ook zeker een schouderklopje krijgen. Er moet gewonnen worden van ZKV, een stugge en lastige ploeg om tegen te spelen. Wint de B2, is het kampioen. Speelt de B2 gelijk, is het ook kampioen. Verliest de B2, kan het de week erop kampioen worden. Maar het laatste willen we natuurlijk niet. Wat is er nou mooier dan thuis kampioen worden?

De A1 speelt ook om de boeketten bloemen en medailles, maar nog belangrijker om promotie. Tegenstander is ZKC’31. Die ene ploeg waar op het veld van gewonnen werd en waar het twee keer in de zaal mis ging. Is de A1 klaar voor de grote dag? Zeker! Na alle voorbereidingen die ze getroffen hebben is het alleen nog de punten pakken en de promotie naar de Eerste Klasse afdwingen.

Op zondag start het vierde met een wedstrijd tegen DKV Victoria. Ons vierde zit toch niet echt op een fijne positie in de competitie. De voorlaatste plek is het waar ze het mee moeten doen. Alles gaan ze eraan doen om die voorlaatste plek te verlaten voor de plekje hoger. Tenminste, als het aan coach Andre de Boer en Hayo van Sprang ligt wel.

Helaas is de wedstrijd van KVA 7 afgelast, dus geen voorbeschouwing voor deze wedstrijd.

De zondag en het voorlaatste speelweekend wordt beëindigd door KVA 5. En die hebben geen makkelijke opgave voor de boeg. Vogel 2 moet opzij gezet worden. Waar Vogel in de zaal simpel kampioen wist te worden, heeft het op het veld lastig gehad. Een prima moment voor KVA om te laten zien dat ze echt wel wat in kunnen brengen deze tegen ervaren ploeg.

Tot zaterdag en/of zondag!