Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Voorbeschouwing: Eindelijk mogen we weer

Voorbeschouwing: Eindelijk mogen we weer

Na weken wachten is het eindelijk weer zo ver. De competitie gaat van start, met een aantal mooie poules waar het nog wel spannend kan worden. In de voorbeschouwing gaan we kijken naar de thuiswedstrijden en wie de tegenstanders zijn.

Het seizoen wordt geopend door de E3. Zij spelen hun eerste wedstrijd tegen ZKV E2. De Zaandamse formatie staat altijd bekend als lastig voor KVA, maar coaches Kiki Niezen en Thymo Sok zullen de ploeg leiden naar een mooie overwinning. Ook de E1 opent het seizoen, tegelijkertijd met de E3. Zij zullen het opnemen tegen KZ/Hiltex E3. De wedstrijd tussen deze twee ploegen worden vaak spannend, of het nou bij de jeugd of senioren is. Er is maar één doel en dat is winnen.

De E2 komt ook in actie op de Startbaan. Zij zullen BEP E3 ontvangen uit Purmerend. Ook dit kan altijd een leuke wedstrijd worden. Vorig jaar werd het nog spannend, maar gaat het de E2 dit jaar lukken om van ze te winnen?

Het eerste achttallenteam die het seizoen opent staat op de naam van KVA D2. En het is ook gelijk een hele mooie pot. AW.DTV staat klaar om opzij gezet te worden. Coaches Edwin Feenstra en Richard Bloos hebben een jeugdig en nieuw team onder zich. Voor hun en de spelers van de D2 een prima uitdaging om de Amsterdamse ploeg naar huis te sturen zonder punten.

Ook de C1 is een vrij nieuwe ploeg. Met veel spelers die uit de D1 zijn gekomen gaan zij het nieuwe seizoen van start met een wedstrijd tegen Atlantis C1 uit Mijdrecht. De D1 van vorig was erg succesvol. Beide teams zijn ongeveer hetzelfde gebleven, alleen dan een jeugdlaag hoger. Gaat de C1 met overwinning ervandoor of gaan de punten naar Atlantis?

Dit jaar hebben we een combinatieteam. KVA A2 en DKV Victoria A2 zijn samengevoegd en heten nu DKV Victoria/KVA A3. Zij spelen hun thuiswedstrijden tijdens het veldseizoen in Diemen en tijdens de zaalperiode in de Bankras/Meerkamp. Tegenstander is KZ Danaiden. Een Leidse ploeg die bekend staat om hun fysieke duels onder de korf. Kan de combinatieploeg weerstand bieden aan deze ploeg?

De zondag zal gestart worden door KVA 3. Zij spelen een wedstrijd tegen BEP 3. En we weten van beide ploegen dat ze echt kunnen korfballen. Gaat KVA 3 weer handhaven in de 1e klasse? Dan zal eerst gewonnen moeten worden van de Purmerendse ploeg.

Het zesde zal de zondag afsluiten. De vernieuwde ploeg met spelers afkomstig vanuit de junioren en DKV/Victoria zullen aantreden tegen het Haagse Futura, wat een onbekende tegenstander is. KVA deed goede zaken in de 5e klasse vorig jaar en kan dat weer doen door gelijk twee punten te pakken.

Tot zaterdag en/of zondag op de Startbaan!