Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Voorbeschouwing: De strijdlust herpakken en aanhouden

Voorbeschouwing: De strijdlust herpakken en aanhouden

Aankomend weekend begint de tweede competitieronde van het veldseizoen. De eerste punten zijn gepakt of zijn laten liggen. Dit weekend de taak om de eerste punten te pakken of om de eerste winst door te zetten naar een tweede winst. Er wordt weer gekeken naar het thuisprogramma.

 

Er wordt laat gestart op zaterdag. Pas om 14.15 uur! Er zijn dan ook gelijk meerdere wedstrijden. Te beginnen met de F1. De jongste competitiespelers kenden geen goede start. Nadat er geen scheidsrechter kwam opdagen (alweer), werd er ook verloren! Dat gaan ze proberen recht te zetten door te winnen van Apollo. Een lastige tegenstander, die maarliefst 16 doelpunten maakte vorige week maar er ook 16 incasseerde. Een wedstrijd vol mogelijkheden dus.

 

Naast de F1 speelt de E3. Deze ploeg heeft ook geen goede start gekend. Er werd met 9-3 verloren van het talentvolle KZ/Hiltex E8. Deze week wordt er gestreden tegen Sporting West. De Amsterdammers hebben de vorige wedstrijd gewonnen van concurrent Swift. Een goede uitdaging die de E3 zeker wilt aangaan tegen Sporting West.

 

Ook speelt er een achttallenploeg uit de jeugd. De D1 komt ook in actie op de Startbaan. Tegenstander is Fiducia uit het Utrechtse Vleuten. Vorige week wist de D1 gelijk te spelen tegen OVVO/De Kroon, wat een prima prestatie is. Nu hebben ze de volgende kluif al liggen. Fiducia is namelijk tweede geëindigd in de zaal waar KVA ook in zat. De D1 gaat er dan alles aan doen om Fiducia zonder punten terug te sturen naar Vleuten.

 

Het vlaggenschip eindigt de zaterdag. Na een prima wedstrijd tegen AVO in Assen, wordt er vooruitgekeken naar ODIK. De ploeg uit Barneveld staat onderaan in de Overgangsklasse en wilt hoe dan ook winnen van KVA. Alleen heeft de ploeg van Arno van der Vliet daar een heel andere mening over. In Gelderland werd er gewonnen met 11-18 en dat wilt KVA ook zeker thuis doen. Winnen!

 

De zondag wordt geopend met twee seniorenploegen. Als eerste KVA 5. Deze ploeg kende een minder goede start. Er werd verloren met 12-7. Nu zullen ze aantreden tegen DKV Victoria uit Diemen, die twee plekken hoger staat dan de vijfde seniorenploeg van KVA. Tijdens de vorige ontmoeting op het veld werd het 15-10 voor de Diemenaren. Tijd voor revanche!

 

De tweede ploeg die om 11.00 uur speelt is KVA 7. Er wordt gespeeld tegen het Haagse Futura. Helaas werd er in Den Haag verloren met 17-11, wat betekent dat er thuis voldoende kansen liggen om de overwinning te pakken. Hopelijk pakt KVA dan ook alle kansen en gaat het voor de volle punten!

 

Na de seniorenploegen is het tijd voor de junioren om 12.30 uur. De A2 speelt weer een thuiswedstrijd. Ditmaal tegen ADOS A1 uit Hoorn. ADOS is geen onbekende voor de A2. In de zaal werd er 2x gewonnen en 1x gelijkgespeeld. Er is maar één doel voor de ploeg van Arie van den Adel en dat is kampioen worden. Dan moet er wel eerst gewonnen worden van ADOS.

 

Als men dacht van de senioren af te zijn hebben ze het mis. Als de A2 5 minuten bezig is, komt het derde in actie. Het derde heeft gewonnen van EKVA vorige week en wilt deze flow goed doorzetten. Ditmaal is Groen Geel de tegenstander. Op papier heeft Groen Geel de beste kansen, maar KVA 3 zit in een goede flow na de afgelopen wedstrijden en wilt laten zien dat het thuishoort in de top van de 1e klasse.

 

Als laatste komt het tweede in actie. KVA 2 heeft een lastige wedstrijd voor de boeg. KZ/Hiltex 3 komt op bezoek en wilt punten pakken. Zij zijn namelijk kampioen geworden in de reserve Overgangsklasse. Alleen heeft KVA 2 een mooie winstreeks en wilt deze dan ook niet weggeven. Martin Schekermans heeft dan ook maar één taak: zijn ploeg naar de overwinning leiden.

 

Tot zaterdag en/of zondag!