Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Voorbeschouwing: De kaarten worden gespeeld

Voorbeschouwing: De kaarten worden gespeeld

Na een week van rust, Koningsdag, tactische trainingen en het hemelvaarttoernooi zal de focus weer gelegd worden op aankomende competitieweekend. Want na dit weekend kunnen er al een aantal beslissingen vallen. Beslissingen van kampioenswedstrijden, degradatiekrakers. We kijken naar de thuiswedstrijden voor aankomend speelweekend.

 

De zaterdag zal worden geopend door de F1. De jongste wedstrijdploeg van KVA zal aantreden tegen het Oostzaanse OKV. OKV staat 1 plekje hoger op de ranglijst en heeft 1 punt meer. Mocht KVA winnen, worden de plekken omgedraaid. En dat wilt de F1 zo graag! Ze gaan ervoor vechten om de punten in Amstelveen te houden.

 

Ook de E2 zal in actie komen, tegelijk met de F1. En wat is de E2 toch lekker bezig in de 2e helft van de veldcompetitie. 2 overwinningen en 1 gelijkspel. Mocht de E2 winnen morgen, kan het volgende speelronde afgemaakt worden. En er is nog maar één doel waar ze voor spelen: kampioen worden!

 

Om half 12 zal de wedstrijd tussen KVA E1 en Atlantis E1 van start gaan. KVA kent al een prima seizoen, maar heeft het lastig op het veld. In Mijdrecht werd er helaas verloren van Atlantis en dit moet natuurlijk recht gezet worden. KVA gaat voor de volle punten en neemt geen genoegen met minder.

 

De C1 zal na de viertallen, de eerste achttallenploeg zijn die in actie komt op zaterdag. De tegenstander is Groen Geel C2. Helaas zit het ook de C1 niet mee dit veldseizoen. Het moet winnen van Groen Geel om in de buurt te blijven van de plekken boven zich. Zullen ze gaan voor de overwinning? Absoluut.

 

Vervolgens zal de B1 het veld betreden. Ditmaal is de tegenstander KVS/Maritiem B2 uit Scheveningen. De B1 staat boven zich en zal dit ook graag willen houden. Daarom moeten ze ook winnen van KVS, zodat plek 2 ook nog in zicht blijft voor de aspirantenploeg van Dennis en Anouschka de Jong.

 

De zaterdag zal worden afgesloten met het derde. KVA 3, die het prima doet, zal de clash aangaan met VEO 3. Waarom een clash? De winnaar van deze partij zal namelijk de derde plek mogen bezetten op de ranglijst en is dan sowieso veilig in de reserve 1e klasse. Zal de zaterdag positief eindigen? Als het aan KVA 3 ligt, wel!

 

De competitie wordt vervolgt op zondag. Startende met KVA 6. De tegenstander is KZ/Hiltex 8, een sterke ploeg. In de zaal heeft KVA 6 laten zien dat ze echt weerstand kunnen bieden tegen de Zaanse ploeg en zal dan ook alles op alles zetten om KZ/Hiltex aan de kant te zetten en de punten te pakken.

 

Ook speelt de A2 een wedstrijd. Ditmaal is Purmer de tegenstander. Daarbij is een volgende situatie ontstaan. Mocht de A2 winnen en concurrent Helios verliest, speelt het vrijdag 20 mei hun kampioenswedstrijd tegen ADOS in Hoorn. Coach Arie van den Adel gaat dan ook alles op alles zetten om de ploeg klaar te stomen voor deze heel belangrijke wedstrijd tegen Purmer. Verliezen is geen optie.

 

De selectie zal ook in actie komen. Startende met KVA 2. De ploeg van Martin Schekermans zal het moeten opnemen tegen HKV/Ons Eibernest, die twee plekken hoger staat. KVA heeft de goede swing te pakken door onder andere het kampioenschap in de zaal en wilt dan ook op het veld een mooi resultaat neerzetten op de ranglijst. Hoe kunnen ze dat voor elkaar krijgen? Door zondag te winnen van de Haagse ploeg.

 

Als laatste komt ons vlaggenschip in actie. KVA 1 doet volop mee voor het kampioenschap en elke wedstrijd is ook een belangrijke wedstrijd. Hiervoor moet AKC aan de kant gezet worden. De ploeg uit Almelo, met de naar DOS’46 vertrekkende Samantha Jonkman wilt het kampioensfeestje voor KVA flink verstoren. Alleen zal Arno van der Vliet het eerste klaarstomen voor de overwinning en een stap dichterbij promotie.

 

Tot zaterdag en/of zondag!