Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Voorbeschouwing: De competitie start weer!

Voorbeschouwing: De competitie start weer!

Aankomende zaterdag en zondag start de tweede helft van het veld weer voor de teams. Er gaat gestreden worden om kampioenschappen en de handhaving. Tijdens de voorbeschouwing wordt er gekeken naar het thuisprogramma en de belangrijke wedstrijden.

 

Om 9.45 uur wordt de zaterdag gestart met de B1. Deze ploeg heeft al gelijk een lastige wedstrijd, namelijk tegen OVVO/De Kroon B1. Dit team kwam tijdens het zaalseizoen uit in de Hoofdklasse en heeft daar een nette 5e plek gepakt. Ook de B1 heeft het prima gedaan in de zaal, namelijk een 2e plek in de 1e klasse. Deze wedstrijd kan worden gezien als een spannende clash!

 

Na de B1 volgt op hetzelfde veld de A1. De ploeg van Bart Mostard en Anneke Jorna zullen aantreden tegen het Noord-Hollandse DTS. En de A1 heeft nog wel een appeltje te schillen met DTS. Er werd in de zaal namelijk verloren met 15-11. Terwijl er op het veld makkelijk van ze werd gewonnen. Dit wilt KVA natuurlijk herhalen en ze gaan er dan ook alles aan doen om DTS zonder punten naar huis te sturen.

 

Als de A1 een kwartier bezig is, gaat de B2 ook van start. Deze ploeg had een zwaar zaalseizoen, maar heeft mooie overwinningen kunnen boeken tegen onder andere Atlantis en Aurora. Deze aspirantenploeg zal aantreden tegen het stroeve DKV uit IJmuiden, dat een lastig zaalseizoen in de 5e klasse achter de rug heeft. De B2 gaat alles geven om uit deze wedstrijd 2 punten te halen.

 

Ook de jongste wedstrijdploegen komen aan bod op de Startbaan. De F1 zal tegenover WWSV F2. De ploeg van Kiki Niezen, Lukas van Leeuwen en Thymo Sok willen alles op alles zetten om het zaalseizoen te vergeten en het veldseizoen te starten met een overwinning. KVA E1 en KVA E2 spelen beide tegen Fiducia. De E1 kende een mooi zaalseizoen. Tweede geëindigd in de 1e klasse achter kampioen OVVO. De E2 had het helaas lastig in de zaal. De E1 wilt de goede flow doorzetten en de E2 gaat dan ook alles uit de wedstrijd halen om te kunnen starten met een overwinning.

 

De zaterdag wordt afgesloten met de C1. Deze jonge ploeg zal aantreden tegen het sterke Haarlem C1. In de zaal waren de ontmoetingen beide in het voordeel van de uitploeg. KVA wilt dan ook zeker revanche pakken op deze ploeg en gaat ze het zo lastig mogelijk maken om de winst te pakken.

 

Op zondag zijn er 3 thuiswedstrijden. Er wordt gestart met de A2. Na de oefenoverwinning tegen SDO/VerzuimVitaal A3 en een goed zaalseizoen willen ze doorzetten. Dan moet er wel van Helios gewonnen worden. De vorige ontmoeting met deze ploeg eindigde in 10-7 in het voordeel van de ploeg uit Castricum. De A2 kent maar één doel: kampioen worden in de 4e klasse. Dat doel moeten ze dan ook gaan behalen, door te starten met een overwinning tegen Helios.

 

KVA 6 zal de strijd aangaan met Furore 4 uit Krommenie. Het zesde kent een prima zaalseizoen, een mooie middenmoot in de 5e klasse. Furore 4, bekend voor ons 7e, heeft een derde plek gepakt. Dit kan dus een spannende en interessante wedstrijd worden.

 

De zondag op de Startbaan wordt afgesloten door KVA 4. Die hebben een zware dobber aan Blauw-Wit 5. Deze ploeg is namelijk kampioen geworden in de 1e klasse tijdens het zaalseizoen. Bij de uitwedstrijd was het niveauverschil helaas te zien. Deze jonge seniorenploeg gaan weer fit het veld op en gaat er alles aan doen om Blauw-Wit het zo lastig mogelijk te maken.