Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Vijf jeugdspelers behalen spelregelbewijs! Even voorstellen:

Vijf jeugdspelers behalen spelregelbewijs! Even voorstellen:

In de afgelopen weken hebben maar liefst vijf jeugdspelers hun spelregelbewijs gehaald! Ik wil, vanuit de scheidsrechterscommissie, Thymo Sok, Patrick Oud, Lynn Loman, Ilse Haan (te zien op bovenstaande foto) en Jessica de Caes van harte feliciteren! Zoals jullie kunnen zien op de foto zijn er sinds het begin van het seizoen een aantal nieuwe gezichten te vinden bij KVA. Hieronder stel ik Patrick Oud aan jullie voor!

patr

Patrick is 16 jaar oud en speelt in de B2 van KVA. Patrick zit al sinds zijn zevende op korfbal, hij heeft, voordat hij bij KVA kwam, dus al 9 jaar bij KV Badhoevedorp gespeeld. Hij is bij korfbal terecht gekomen via een vriendinnetje van zijn zus, nadat hij met een familietoernooi heeft meegedaan was hij gelijk verkocht! Omdat hij tegelijk met Enza (B1) en Joni(B2) van Badhoevedorp naar Amstelveen is gekomen, denken KVA’ers soms dat hij de broer is van Enza en Joni. Dit is echter niet waar, Dico (B2) is namelijk het broertje van deze twee meiden.

Afgelopen jaar is Patrick op zoek gegaan naar een nieuwe club omdat hij meer uitdaging zocht. KVA leek hem de beste club omdat hierbij de uitdaging samen gaat met een hele hoop gezelligheid in de jeugd. Deze gezelligheid vindt hij dan ook een groot pluspunt van KVA. Patrick werd gelijk opgenomen door zijn leeftijdsgenootjes en het valt hem op hoe leuk de verschillende jeugdteams met elkaar omgaan.

Het doel van Patrick is om goede wedstrijden te spelen en uiteindelijk hoopt hij een basisplek in de hoofdmacht van KVA te kunnen veroveren. Wanneer dit is gelukt wil Patrick KVA naar het hoogste niveau van Nederland brengen. Dit zijn, volgens mij en vast vele anderen, mooie dromen en ik hoop dat Patrick hier de komende jaren hard aan kan werken zodat deze uit zullen komen.

Nu rest mij alleen nog om Patrick heel veel (speel)plezier bij KVA te wensen. De komende periode zal ik proberen meer nieuwe jeugdleden aan jullie voor te stellen. Kunnen jullie hier niet op wachten? Spreek de spelers gewoon even aan en maak een praatje, dat vinden ze vast leuk!