Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Vernieuwd KVA begint overtuigend met 25-10 zege op ASVD

Vernieuwd KVA begint overtuigend met 25-10 zege op ASVD

Bijna 11 maanden na de laatste competitiewedstrijd in oktober 2020 is KVA overtuigend gestart aan een nieuw seizoen in de Overgangsklasse. Het bezoekende ASVD/PV Systems werd onder toeziend oog van ontzettend veel thuispubliek bij vlagen overklast en dat resulteerde in een 25-10 overwinning voor de ploeg van hoofdtrainers Patrick de Jong en Elmer Coevert.

Ten opzichte van vorig seizoen kent de hoofdmacht van KVA een aantal wijzigingen. Uiteraard een nieuwe, tweede hoofdtrainer in de persoon van Elmer Coevert. Daarnaast keerde ook de boomlange Bas van der Bijl terug van een avontuur in de Korfbal League bij KZ/Thermo4U en hebben Lieke den Hartog (terug van blessureleed) en Dylan van Sprang (vorig seizoen KVA 2) terug in het eerste van KVA. De ploeg liet in de voorbereiding tegen Hoofdklassers Heerenveen en ROHDA al zien waartoe het in staat was maar dit weekend ging het pas echt om de punten.

Het relatief onbekende ASVD/PV Systems uit Dronten was dit weekend de eerste horde in een ongetwijfeld pittig seizoen in de Overgangsklasse. Bij de ploeg ontbrak sterkhouder Jacco Boonstra in de basis. De voormalig jeugdinternational keerde dit seizoen terug bij zijn oude club na een avontuur bij Korfbal League-club Blauw Wit. Op de bank zag hij en de rest van de meegereisde equipe uit Dronten hoe KVA oppermachtig was. Het feit dat de bezoekers na ruim een kwartier spelen pas één keer gescoord had zegt misschien wel genoeg.

KVA daarentegen vond de korf ook nog niet heel gemakkelijk en dat resulteerde in een misschien ietwat magere 9-2 ruststand. Gelukkig voor het vele publiek werd dat in de tweede helft meer dan goed gemaakt. Onder aanvoering van een loepzuivere Yoni Bulterman (ze scoorde er acht dit weekend) liep KVA halverwege de tweede helft nog verder weg van de ploeg uit Flevoland (15-5).

ASVD/PV Systems wisselde ondertussen een beetje door en moest met lede ogen. aanzien hoe KVA vrolijk doorging met scoren. Aanvoerder Fabian Geveke en Romée Robijns scoorde er ieder bijvoorbeeld ook nog vijf maar de ruime 25-10 overwinning kwam toch ook zeker tot stand dankzij een goed functionerend collectief. Kortom, een goed begin van het nieuwe seizoen dat hopelijk volgende week een vervolg krijgt als KVA op bezoek gaat bij Dindoa in Ermelo.

 

Alle uitslagen uit de Overgangsklasse B:

– KVA – ASVD: 25-10
– DOS Westbroek – Wit Blauw: 19-13
– Tweemaal Zes  – Dindoa: 18-14
– DOS Kampen – Antilopen: 12-16

 

Stand in de Overgangsklasse B:

1. KVA
2. DOS Westbroek
3. Tweemaal Zes
4. Antilopen
5. DOS Kampen
6. Dindoa
7. Wit Blauw
8. ASVD

 

Overige wedstrijdverslagen uit de Overgangsklasse B:

ASVD
Wit Blauw
DOS Kampen