Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Uitgespeeld KVA verliest op bezoek bij in degradatienood verkerend KVZ’23

Uitgespeeld KVA verliest op bezoek bij in degradatienood verkerend KVZ’23

KVA heeft zichzelf geen goede dienst bewezen door met maar liefst 33-25 te verliezen op bezoek bij nummer laatst KVZ’23. In misschien wel één van de meest iconische sporthallen van Nederland was de thuisploeg eens stuk scherper en won het verdiend van KVA. KVA blijft na deze nederlaag overigens op de tweede plaats op de ranglijst staan en weet dat Die Haghe inmiddels kampioen is geworden. KVZ’23 maakt dankzij deze twee broodnodige punten de degradatiestrijd in de poule weer spannend. De Zaandammers (5 punten) strijden samen met ROHDA (5 punten) en Pernix (6 punten) om de zesde plaats op de ranglijst. De nummers 7 en 8 degraderen aan het einde van dit seizoen immers naar de Eerste Klasse.

Eerder op de dag was het aan KVA 2 om handhaving in de Reserve Overgangsklasse veilig te stellen met een overwinning op KVZ’23 2. Net als in de thuiswedstrijd bleek KVA 2 de betere van de twee te zijn waardoor het met 11-16 aan het langste eind trok. Omdat Pernix 2 verloor op bezoek bij De Haghe 2 is handhaving in de Reserve Overgangsklasse een feit. Een mooie prestatie na het kampioenschap in de Reserve Eerste Klasse vorig seizoen!

KVA 1 heeft het daarentegen bijna traditioneel lastig in sporthal De Struijck in Zaandam waar voorheen ZKV haar thuiswedstrijden speelde en nu fusieclub KVZ’23 haar thuisbasis heeft. KVZ’23 1 staat onder leiding van oud KVA-trainer Michael Hendriks en heeft het dit seizoen lastig in de Overgangsklasse. Vorige week behaalden de Zaandammers pas de eerste overwinning van het seizoen en begin december was KVA in de thuiswedstrijd al met 33-26 te sterk gebleken. Deze keer liep het toch even anders…

Want waar KVA al uitgespeeld is daar vechten de Zaandammers nog volop om lijfsbehoud op dit niveau. Dat was bij de start van de wedstrijd ook duidelijk te zien want KVA kwam binnen de kortste keren met 5-1 achter te staan. KVZ’23 leek welhaast niet te kunnen missen en schoot van alle hoeken en standen raak. KVA probeerde mee te scoren maar dichter dan 11-8 kwam men niet. De thuisploeg breidde de voorsprong kort voor rust weer uit naar 16-10 waarna KVA met nog twee treffers de ruststand op 16-12 bepaalde.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld en misschien wel een omgekeerde wedstrijd van de heenwedstrijd eerder dit seizoen. Opnieuw veel doelpunten van beide ploegen maar KVA had geen enkele keer het idee dat het dichterbij kon komen. KVZ’23 liep zelfs uit naar een 29-20 voorsprong en ondanks de vele doelpunten van bijvoorbeeld Lieke den Hartog had KVA geen schijn van kans. Het vele publiek (ook veel uit Amstelveen) werd uiteindelijk getrakteerd op een doelpuntentotaal van 58 stuks en dat is eigenlijk alleen maar mooi.

KVA blijft zoals eerder gezegd op een tweede plaats staan op de ranglijst terwijl KVZ’23 weer de aansluiting heeft gevonden bij de overige twee degradatiekandidaten: Pernix en ROHDA. Nu volgen even twee weekjes rust waarna KVA de competitie weer hervat op zaterdag 2 maart met een thuiswedstrijd tegen Vitesse uit Barendrecht.