Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Uit de krant: Amstelveense korfballers KVA tot kampioen verklaard

Uit de krant: Amstelveense korfballers KVA tot kampioen verklaard

Amstelveen – In deze vreemde tijd, waarin alles stil lijkt te staan, moeten ook opeens knopen worden doorgehakt. Dit geldt voor het zakenleven, privé-leven, maar ook bijvoorbeeld in de sportwereld, zo ook in de korfbalwereld.

Zo stond Korfbalvereniging Amstelveen (KVA) vlak voor de coronacrisis op de eerste plek met één punt voorsprong op concurrent ‘Die Haghe’ met nog drie wedstrijden te gaan. Toevalligerwijs zou de eerstvolgende wedstrijd tegen ‘Die Haghe’ zijn in Den Haag.

Corona
Er was al een supportersbus geregeld, die afgeladen zou vertrekken, waarnaast ook supporters van KVA op eigen houtje zouden meereizen. En toen was daar opeens de onderbreking door het corona-virus en wist niemand hoe lang dit zou gaan duren en hoe dit af zou lopen. Op 7 april kwam eindelijk het verlossende woord van de Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV). De tussenstand werd de eindstand.

Opeens kampioen
En dan ben je opeens kampioen. Het zal het merkwaardigste kampioenschap zijn geweest in het bestaan van KVA. Hoe ga je zoiets vieren in een tijd, die niet echt tot feestelijkheden uitnodigt? Dan ga je videobellen. Maar ook dat levert een dubbel gevoel op. Want ondanks de blijheid had KVA het graag op eigen kracht willen bereiken.

Afstand
Daarnaast is de afstand nu ook voelbaar. Er kunnen geen knuffels worden uitgedeeld, supporters zijn niet aanwezig en een feest is al helemaal uitgesloten. Van een uitgesproken blijdschap is dan ook geen sprake. Het blijft vooral stil tijdens het videobellen.

Hopen
De laatste jaren is de selectie van KVA sterk verjongd en er kan met vertrouwen naar de toekomst worden gekeken. Trainer Michael Hendriks neemt na dit seizoen afscheid als hoofdtrainer met een kampioenschap, waarbij zijn taken volgend seizoen zullen worden overgenomen door oud-speler Patrick de Jong. Hopelijk kunnen dan de wedstrijden weer op de gebruikelijke manier plaatsvinden, met supporters, waarbij de emotie binnen en buiten het veld weer voelbaar zal zijn.

Onderstaande foto is van voor de coronacrisis toen er nog volop feest gevierd kon worden bij een overwinning.