Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Trojan Pinas onderweg naar Argentinië om zich met Suriname te kwalificeren voor WK 2023

Trojan Pinas onderweg naar Argentinië om zich met Suriname te kwalificeren voor WK 2023

Sinds een tijdje hebben we binnen KVA een international rondlopen. Nee, niet van het Nederlands team maar van Suriname! Trojan Pinas uit KVA 2 traint en speelt al een aantal maanden mee met het Surinaams team en hoopt zich de aankomende dagen te kwalificeren voor het WK 2023 in Taipei. 

Het Surinaams korfbalteam bestaat nu al een aantal jaar en bestaat uit spelers met een Surinaams paspoort die in Nederland korfbal spelen. Een bekende speler uit het team is bijvoorbeeld Korfbal League-speler Randell van der Steen. Net als bij het WK voetbal dienen landen over de hele wereld zich te kwalificeren voor het WK korfbal. Suriname probeert om net als in 2019 actief te zijn op dat WK. Daarvoor speelt het van 18 t/m 20 december een kwalificatietoernooi in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

In een groep met o.a. Argentinië en Brazilië wil het zich eerst plaatsen voor de halve finale en later voor de finale. De winnaar van het toernooi kwalificeert zich voor het WK 2023 in Taipei.  Hier vind je meer informatie, zoals het speelschema, uitslagen etc.

Trojan vliegt samen met zijn teamgenoten morgen (15 december) richting Buenos Aires en komt vanaf 18 december in actie met Suriname. Op deze zondag speelt Trojan om 23.00 uur Nederlandse tijd de eerste groepswedstrijd tegen Argentinië.

Uiteraard zijn we als vereniging ontzettend trots op Trojan en wensen we hem en het team ontzettend veel succes in Argentinië! We hopen de komende dagen meer updates te kunnen geven op social media.