Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Trojan Pinas en Laura Bijlhouwer komen in actie op het WK Korfbal in Taiwan

Trojan Pinas en Laura Bijlhouwer komen in actie op het WK Korfbal in Taiwan

Op vrijdag 20 oktober start het WK Korfbal 2023 in Taiwan. Een toernooi dat om de vier jaar wordt georganiseerd en dit is alweer de twaalfde editie. Van de afgelopen elf edities won Nederland tien keer goud en eenmaal zilver. Alleen in 1991 was het België dat er met de gouden medaille vandoor ging. Ook dit jaar is Nederland de grote favoriet maar naast Nederland, België en gastland Taiwan doen er nog 21 landen mee! 

En geloof het of niet, bij KVA spelen twee internationals die namens hun land afreizen naar Taiwan om daar te strijden voor internationaal succes. Trojan Pinas is geselecteerd voor Suriname en Laura Bijlhouwer komt uit namens Polen. Daar zijn we uiteraard ontzettend trots op en daarom zijn we naast voor Nederland net zo goed ook voor Suriname en Polen!

Trojan Pinas start het WK op vrijdag 20 oktober met een poulewedstrijd tegen Maleisië, terwijl Laura Bijlhouwer één dag later in actie komt met een poulewedstrijd tegen Zuid-Afrika. Een gouden medaille zal voor beide landen uiteraard bijzonder lastig worden met toplanden als Nederland, België en gastland Taiwan die ook aanwezig zijn.

Beide landen zullen eerst de poulefase (twee wedstrijden) moeten doorkomen en wij kunnen thuis in Nederland lekker meekijken. Alle wedstrijden worden namelijk hebben namelijk een livestream. Hieronder een klein overzichtje van de livestreams tijdens de poulefase van Nederland, Suriname en Polen.

 

Nederland:

– 20 oktober 05.15 uur Nederlandse tijd: Nederland – Brazilië 
– 22 oktober 08.00 uur Nederlandse tijd: Nederland – Slowakije

 

Suriname:

– 20 oktober: 10.30 uur Nederlandse tijd: Suriname  – Maleisië
– 22 oktober: 13.15 uur Nederlandse tijd: Suriname – Hongarije

 

Polen:

– 21 oktober: 11.30 uur Nederlandse tijd: Polen – Zuid-Afrika
– 22 oktober: 11.30 uur Nederlandse tijd: Polen – Portugal