Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Sporting Delta gaat er met de punten vandoor ondanks goede comeback KVA

Sporting Delta gaat er met de punten vandoor ondanks goede comeback KVA

Heel erg goed was het misschien niet maar de spanning in de slotfase maakte veel goed. KVA was afgelopen zaterdag net niet bij machte om minimaal één puntje af te snoepen van titelkandidaat Sporting Delta. In de Nieuwe Bankrashal ging de formatie van trainer/coach Elmer Coevert jammerlijk met 16-17 onderuit. Omdat ook ZKV enigszins verrassend verloor op bezoek bij BEP is Sporting Delta na drie speelrondes nog de enige club die ongeslagen is en dus aan kop gaat. Aanstaande zaterdag wacht voor KVA de laatste competitiewedstrijd van 2022. Dan gaat men op bezoek bij promovendus Victum uit Houten.

Kwam het doordat KVA 2 geen wedstrijd had, omdat veel teams deze zaterdag uit moesten spelen, of omdat mensen zich al aan het voorbereiden waren op het kerstdiner van die avond. Feit is dat het vrij rustig was in de Nieuwe Bankras deze middag terwijl er toch echt een heuse topper op het programma stond. KVA en Sporting Delta waren na 2 speelrondes nog altijd foutloos en konden onderling gaan uitmaken wie er voorlopig ook nog foutloos zou blijven.

Sporting Delta is één van de vier korfbalclubs uit Dordrecht en is op dit moment achter DeetosSnel de meest succesvolle van de vier. Op het veld speelt de club een klasse hoger dan KVA en doet het daarin meer dan behoorlijk. Met en eigen sporthal en meer dan 400 leden is men in Dordrecht ook simpelweg een stukje groter dan wij in Amstelveen. Overigens ook binnen de lijnen want bij Sporting Delta heeft men aan lengte bij met name de heren geen gebrek.

KVA wist dat het moest winnen om de eventuele titelaspiraties kracht bij te zetten en dus stond de druk er goed op. Dat resulteerde wellicht in een mager scoringspercentage in de eerste helft. De Dordtenaren kwamen met 1-3 voor en hoewel KVA de schade daarna nog even kon repareren was er bij rust een achterstand van drie doelpunten verschil (6-9). Het vak met heren Sem Davelaar en Fabian Geveke had het logischerwijs erg lastig in de rebound.

De bezoekers leken in de tweede helft vervolgens definitief weg te lopen van KVA en brachten het verschil halverwege de tweede helft op 5 doelpunten. Maar waar het bij Sporting Delta vervolgens even stokte in de aanval daar rook KVA ineens een kans. Het gat van 5 treffers werd langzamerhand steeds kleiner en het lukte KVA een paar minuten voor tijd zelfs om eindelijk weer op gelijkte hoogte te komen: 16-16. Zat er dan nog meer in vandaag? Jazeker, KVA kreeg in de slotfase nog een strafworp mee en de kans om voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong te komen. Helaas werd deze kans gemist en je raadt het al, aan de andere kant vloog de bal er wel in: 16-17 eindstand.

Een jammerlijke nederlaag tegen misschien wel de sterkste opponent uit deze poule. Toch had KVA de kans op een goed resultaat tegen een club die op het veld goed presteert in de Hoofdklasse. Bovendien in het seizoen nog lang en zal KVA er alles aan doen om tot het eind mee te strijden om de bovenste plek in de poule. Aanstaande zaterdag speelt KVA zoals eerder al vermeld de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. Dan gaat men op bezoek bij promovendus Victum, dat afgezien van een zware nederlaag op bezoek bij ZKV redelijk goed aan dit seizoen begonnen is. Vol aan de bak dus!