Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Senioren en junioren opgelet: dit is het scheidsrechters schema voor het veldseizoen

Senioren en junioren opgelet: dit is het scheidsrechters schema voor het veldseizoen

Beste KVA-ers,

Het seizoen staat weer voor de deur! Eindelijk mogen we weer allemaal een normale competitie spelen (waar de jeugd al een mini-competitie achter de rug heeft in juni). En zoals elk jaar kan een wedstrijd niet gespeeld worden zonder scheidsrechter. De volledige scheidsrechtersindeling kan je HIER downloaden.

Alle seniorenteams en de A1 fluiten evenveel wedstrijden in de breedtesport. De A2 fluit wel, maar heeft minder wedstrijden omdat zij nog niet eerder gefloten hebben. In de zaal zal de A2 volledig mee gaan draaien met de rest van de teams. Echter zijn er 3 teams die ook fluiten op 28 augustus, dit wordt gecompenseerd in de zaal.

Verder staan er bij de wedstrijdteams (C1/B1/A1/4/3) een reservescheidsrechter. Normaal wordt een wedstrijd in de wedstrijdsport gefloten door een scheidsrechter die is aangewezen door de bond. Helaas is er door een scheidsrechtertekort niet altijd de mogelijkheid om deze aan te stellen. Mocht dit het geval zijn hanteren we onderstaande stappenplan;

1. Op de maandag voordat de wedstrijd gespeeld wordt, zal aan de KNKV-scheidsrechters worden gevraagd of zij kunnen fluiten.
2. Op woensdag krijgen wij als KVA de wedstrijden terug en weten we definitief of er door ons gefloten moet worden. Mocht er geen KNKV-scheidsrechter vanuit KVA kunnen, dan zal het team dat is ingedeeld bij die wedstrijd moeten fluiten.

LET OP! Mocht je als team fluiten, zorg er voor dat de wedstrijd wordt vastgelegd door een KNKV-scheidsrechter van KVA. Anders krijgen we geen punten en dan loopt KVA veel geld mis.

Als tip willen we je graag meegeven om als team alvast een indeling te maken met wie welke wedstrijd fluit. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan. Zorg er ook voor dat je altijd iemand hebt aangesteld bij de reservewedstrijden. Wij willen als KVA namelijk niet op vrijdagavond nog scheidsrechters moeten regelen of achter het desbetreffende team aan zitten. Sommige teams staan vaker reserve dan de rest, dit wordt gecompenseerd in de zaal.

Mocht je al een lijstje hebben met de indeling van jouw teamgenoten over de wedstrijden, mag je deze naar mij sturen. Ik kan voor het team zorgen dat de scheidsrechters al aangewezen worden. De afgelopen jaren is het vaak voorgekomen dat de uitslagen etc. later ingevuld moesten worden omdat de scheidsrechter niet was toegevoegd. Dit willen we hiermee voorkomen.

Ook is er weer de mogelijkheid tot begeleiding. Mocht je dit willen omdat je bijvoorbeeld nog nooit gefloten hebt of als je wat dingen wilt leren rondom het fluiten, stuur dan gerust een appje. Dan wordt dat voor jou geregeld.

Mocht je fluiten nu heel leuk vinden en wil je groeien binnen de wereld van het fluiten, laat het ons weten! Wie weet word jij dan onze volgende KNKV-scheidsrechter.

Groet, namens de scheidsrechterscommissie, Richard