Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Sabrina Kooijman per volgend seizoen de nieuwe trainer/coach van KVA 2

Sabrina Kooijman per volgend seizoen de nieuwe trainer/coach van KVA 2

TC en bestuur zijn verheugd om te kunnen mededelen dat Sabrina Kooijman per volgend seizoen de nieuwe trainer/coach zal zijn van KVA 2. Daarmee wordt zij de opvolger van Roy Cramer die momenteel aan zijn tweede seizoen bezig is als eindverantwoordelijke bij het tweede team. In een eerder stadium was al bekend dat Roy aan het einde van het lopende seizoen zijn taken neer zou leggen. 

Met de komst van Sabrina Kooijman denken we een geschikte opvolger gevonden te hebben en bovendien iemand die past bij de huidige selectie. Sabrina is momenteel nog trainer/coach bij De Vinken uit Vinkenveen en strijd daarin mee om het kampioenschap in de Tweede Klasse. Als speelster kwam zij onder meer uit voor SDO uit Kamerik waar ze geregeld actief was in de Overgangs- en Hoofdklasse.

Sabrina Kooijman stelt zichzelf graag even voor:

Korfbal is echt een passie van me eigenlijk alle sporten. Ben op mijn twaalfde begonnen bij de Vinken. Waar ik nu hoofdtrainer ben van het eerste. Rond mijn 24e wilde ik heel graag hogerop spelen en vooral hard trainen. Ben toen gaan korfballen bij SDO Kamerik. Ik heb daar tot mijn 37e in het eerste gekorfbald en echt genoten van het niveau en vooral ook heel veel geleerd. Ben daar echt gegroeid in mijn persoonlijke ontwikkeling en als korfballer. Dank aan alle coaches waar ik mee heb mogen werken.

In die tussentijd bij SDO ben ik ook moeder geworden van een dochter ( 15 ) en een zoon (13 ). Mijn dochter korfbalt ook en mijn zoon zit op voetbal. Ik ben een creatief persoon en ben jaren actief geweest als Visual merchandiser. En nu ben ik een eigen praktijk begonnen als kindercoach en ben ik zwemdocent.

Na mijn eigen korfbal carrière wilde ik eigenlijk niks doen. Niet gelukt. 4 jaar trainer/coach van ESDO geweest, mijn KT3 gehaald. Daarna naar de Vinken en nu bezig met de KT4. Trainen geven en coachen word ik heel blij van.

Ik heb onwijs veel zin om bij KVA aan de slag te gaan. De Vinken is een super leuke club en de selectie is erg gedreven resultaten zijn ook goed maar ik neem deze stap voor mijn eigen ontwikkeling. Ik wil graag groeien en sterker worden als trainer/ coach ik hoop dus ook een hoop te leren bij KVA. KVA 2 lijkt me een hele leuke uitdaging super leuk jong team dat wil ontwikkelen en dat is iets wat ik graag doe. Niet alleen inhoudelijk maar ook spelers verder helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik ben enthousiast en gedreven en wil KVA helpen hun doelen te halen en mijn eigen ervaringen delen met de selectie.

Sabrina Kooijman, nu nog trainer/coach bij De Vinken

TC en Bestuur KVA