Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Ruben Holthuizen genomineerd als penningmeester van de maand

Ruben Holthuizen genomineerd als penningmeester van de maand

Laten we het eens hebben over één van de meest verantwoordelijke en moeilijkste functies binnen een club. Waarschijnlijk zullen veel mensen nu denken aan een voorzitter, want dat lijkt op papier één van de meest verantwoordelijke functies. Maar laten we eens naar de werkzaamheden op zich kijken, met name die van de penningmeester.

Het bestaansrecht van een club begint bij de financiën. Want als dit deel niet op orde is verliest een club een solide fundering, waarop alles is gebouwd. Dit geeft meteen aan waarom dit zo’n verantwoordelijke functie betreft. Het moet naast een vast leefpatroon in de vrije uurtjes worden gedaan, vaak zonder gedegen opleiding hiervoor. Vaak loopt men even mee aan de hand van de voorganger om het vervolgens in de praktijk te moeten brengen.

Bij KVA was het niet anders. Er werd al een tijdje gezocht naar een vervanger voor onze vorige penningmeester en Ruben besloot om de leegte in te vullen, wat hij vol overgave doet.

Al snel werd hij geveld door een ernstige knieblessure, maar dat houdt hem niet tegen steevast naar de vergaderingen te komen, hoe moeizaam dat ook gaat. Hij schuift geen deel van het werk af of  concentreert zich volledig op zijn herstel. Hij gaat op verantwoorde wijze om met deze moeilijke functie. Hij reageert altijd snel op verzoekjes en is bijzonder overtuigend in zijn input en communicatie naar het bestuur toe.

Hiermee treedt hij in de voetsporen van zijn vader, die deze functie ook een tijdlang heeft vervuld. Met zijn genen zijn ook de accuraatheid, verantwoordelijkheid en passie van vader op zoon overgegaan. Ruben heeft KVA voor een aankomend probleem behoed. Hij stelt alles in het werk om KVA als een financieel gezonde club voort te laten bestaan.

Omdat hij zijn werk goed en serieus doet zijn de werkzaamheden als penningmeester volledig onopvallend, want zolang alles probleemloos verloopt zien wij de werkzaamheden en inzet van Ruben niet terug. Waarschijnlijk willen wij dit als buitenstaanders ook niet, maar dat betekent niet dat wij hiervoor geen complimenten verschuldigd zijn.

En dat willen wij graag doen door Ruben Holthuizen voor te dragen als penningmeester van de maand. Hij verdient het om in het zonnetje te worden gezet.