Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

ROHDA bezorgt KVA complete offday in de eigen Nieuwe Bankrashal

ROHDA bezorgt KVA complete offday in de eigen Nieuwe Bankrashal

KVA is er niet in geslaagd om de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen in winst om te zetten. In een wedstrijd waar de doelpunten schaars waren bleek het Amsterdamse ROHDA toch nét iets schootvaardiger te zijn: 10-14. Voor KVA betekent dit dat er na twee wedstrijden pas één punt gepakt is. De eerste wedstrijd van dit zaalseizoen werd immers gelijkgespeeld tegen OVVO. In deze gekke ‘corona competitie’ komt de kans op revanche gelukkig alweer snel. Aanstaande zaterdag gaat KVA namelijk op bezoek in Amsterdam om het opnieuw op te nemen tegen ROHDA. 

Exact één maand na de eerste zaalwedstrijd van dit seizoen (op 5 februari thuis tegen OVVO) was het Amsterdamse ROHDA de tweede tegenstander voor KVA. De club uit Amsterdam bestond eerder deze week exact 100 jaar en wilde dat uiteraard graag vieren met een overwinning. Ook KVA was gebrand op de eerste overwinning van dit zaalseizoen, want in deze verkorte competitie van slechts zes wedstrijden zijn alle punten van levensbelang.

KVA begon dan ook meer dan uitstekend aan de wedstrijd. Lieke den Hartog schoot de ploeg op voorsprong en met agressief verdedigen onderschepte het veel ballen in de verdediging. ROHDA schoot niet met scherp en Sem Davelaar bracht KVA met een afstandsschot zelfs op een 4-0 voorsprong. De bezoekers leken heel even overrompeld te worden maar niets bleek uiteindelijk minder waar. De geel-zwarten kwamen terug tot 4-4 en namen met 4-5 zelfs de leiding in de wedstrijd. KVA kwam nog wel terug tot 5-5 maar kon niet voorkomen dat ROHDA met een 6-9 voorsprong de kleedkamers kon opzoeken.

Waar in de eerste helft de doelpunten al schaars waren daar werd er in de tweede helft nog minder makkelijk de korf gevonden. Na bijna 11(!) minuten was het ROHDA dat middels een strafworp het eerste doelpunt van de tweede helft liet aantekenen. Of er nou goed verdedigd werd of ontzettend slecht geschoten is de grote vraag, maar dat zullen beide trainers misschien wel het beste weten. Feit is dat KVA ondanks de weinige tegengoals niet dichterbij de tegenstander kon komen. Na de 6-10 werd het 6-11 en pas na bijna 17(!) minuten spelen scoorde KVA het eerste doelpunt in de tweede helft 7-11.

Wat KVA ook probeerde het werkte niet. ROHDA gaf veel druk en het mag gezegd worden, een behoorlijk aantal schoten aan KVA-zijde draaide net de verkeerd kant de korf uit. KVA kwam nog wel terug tot drie doelpunten verschil 10-13 maar het slotakkoord was uiteindelijk voor ROHDA 10-14.

Een voor Overgangsklasse bizarre einduitslag waar bij ROHDA uiteindelijk helemaal niemand over zal klagen. De twee punten gingen immers verdiend mee naar Amsterdam West. De kans op revanche dient zich gelukkig alweer snel aan. Aanstaande zaterdag gaat KVA namelijk op bezoek bij ROHDA in de Ookmeerhal. De wedstrijd begint om 19.30 uur en supporters zijn uiteraard meer dan welkom!