Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

KVA verliest thuis van HKV/Ons Eibernest: 16-21

KVA verliest thuis van HKV/Ons Eibernest: 16-21

KVA verloor afgelopen zaterdag haar derde duel op rij in de Hoofdklasse. Na nederlagen tegen kampioenskandidaten AW.DTV en Wageningen was nu het Haagse HKV/Ons Eibernest te sterk. Op een zonnig sportpark met aardig wat toeschouwers aan de lijn ging KVA met 16-21 onderuit. Aanstaande zaterdag gaat men op bezoek bij SCO in het Friese Oldeholtpade.

De opening was voor de Haagse ploeg. Al vrij snel stond 0-2 op het scorebord. Niet veel later was het de strafworp van Bennie Hamersma die de knop deed omdraaien. KVA begon de macht over te nemen en kon via onder andere twee doelpunten van Paulien Kusters op voorsprong komen. Hierna ging het qua score om en om. Dennis de Jong maakte de 6-4, waarna al snel een antwoord kwam van HKV/Ons Eibernest.

Nadat de 7-7 erin geschoten werd, was er één speler die KVA op dat moment in de wedstrijd hield. Fabian Geveke scoorde driemaal voor KVA en liet het Amstelveense vlaggenschip overeind staan. Nadat Anouschka de Jong het veld in kwam voor Jolien de Jonge, was het HKV dat nog tweemaal scoorde voor het rustsignaal.

Na de thee was het HKV dat de macht overnam in de wedstrijd. Van een 10-12 in de rust, naar een 10-16 uitlopen. Kon KVA hier nog veel aan doen? Fabian Geveke en Paulien Kusters maakten het gat dichter, echter was het de uitploeg die door bleef scoren en de voorsprong bleef behouden.

Nadat de 13-20 was gevallen, kwam KVA weer los. Drie doelpunten en een gemiste stip verder stond het 16-20 op het scorebord met nog een kleine vijf minuten te gaan. HKV deed wat het moest doen en dat was hun voorsprong behouden. KVA verliest van de Haagse ploeg en moet zondag winnen van SCO om mee te blijven doen om plek 6.

Foto: Haagse Topsport