Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Ontketend KVA wint na doelpuntenrecord van MIA: 40-29

Ontketend KVA wint na doelpuntenrecord van MIA: 40-29

Maar liefst 25 doelpunten in één helft. Grote kans dat dat nog niet eerder voor is gekomen in de historie van KVA maar afgelopen zaterdag gebeurde het toch echt. Na een 15-15 ruststand werd het Amersfoortse MIA namelijk met maar liefst 40-29 verslagen. Een ongelooflijk doelpuntenrecord voor KVA en bovenal natuurlijk twee zeer welkome punten in de strijd om het kampioenschap. Die gaat aanstaande zaterdag weer verder met een uitwedstrijd tegen Antilopen in Leusden.

Oplopen met je eigen kind moet toch een magisch moment zijn. Dennis de Jong en Bennie Hamersma gingen ongetwijfeld met een goed gevoel de wedstrijd in na o.a. met hun eigen kind aan de armen voorgesteld te zijn aan het publiek. Al die Kangoeroes en Pukkies zien oplopen is sowieso al een reden om naar een thuiswedstrijd van KVA te gaan. Tegenstander dit weekend was het onbekende MIA uit Amersfoort. Tevens de laatste wedstrijd van de eerste helft van dit zaalseizoen. Een wedstrijd die gewonnen moest worden om de druk op koploper Achilles te blijven uitvoeren.

Na de moeizame eerste helft van vorige week tegen laagvlieger NOVA was het hopen dat de ploeg van scheidend hoofdtrainer Michael Hendriks deze week scherper zou starten maar niets was minder waar. MIA nam brutaal het initiatief en nam de leiding in de wedstrijd. KVA had zoals wel vaker dit seizoen moeite om verdedigend de druk op te voeren. De ploeg uit Amersfoort bleek over met scherp schietende heren te beschikken en kon pas vlak voor het rustsignaal weer op gelijke hoogte komen: 15-15.

Dat KVA na een moeizame eerste helft een dijk van een tweede helft kan spelen bewees men vorige week nog in Bilthoven. MIA echter nog wel van een niveau hoger dan NOVA en dus moest KVA echt nog vol aan de bak om de twee punten thuis te houden. Tot en met 23-23 lukte het echter niet om weg te lopen van de bezoekers. Maar dat het oplopen met je kind je extra energie kan geven bewees onze topscorer aller tijden nog maar eens. Aan de hand van een ontketende Dennis de Jong (hij scoorde maar liefst 16 keer) liep KVA weg naar 33-24 en was het verschil gemaakt.

De jarige Ruben Maat en Trojan Pinas kregen vervolgens nog speelminuten in de hoofdmacht. Mede dankzij goals van hen liep KVA in het slotstuk van de wedstrijd nog ietsje meer weg van MIA. Het laatste woord was in deze wedstrijd voor niemand anders dan Dennis de Jong. Vanaf de strafworpstip noteerde hij de 40e(!) treffer namens KVA en was de 40-29 overwinning een feit. KVA blijft hiermee overduidelijk de meest scorende ploeg van Nederland en krijgt er bovendien twee punten bij op de ranglijst. Omdat nummer twee Dindoa verloor staat KVA nu op een gedeeld tweede plaats met drie punten minder dan koploper Achilles.

Aanstaande zaterdag gaat KVA op bezoek bij Antilopen in Leusden. Een geduchte tegenstander want eerder dit seizoen ontsnapte KVA nog aan een nederlaag tegen deze ploeg door in de allerlaatste seconde de gelijkmaker binnen te schieten. Bovendien won Antilopen afgelopen weekend enigszins verrassend van Dindoa en bewijst het dus de topploegen in deze poule meer dan lastig te kunnen maken.