Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Onmachtig KVA verliest van Spirit en grijpt naast koppositie in Overgangsklasse

Onmachtig KVA verliest van Spirit en grijpt naast koppositie in Overgangsklasse

KVA is er in de vierde speelronde van het seizoen niet in geslaagd om de koppositie in de Overgangsklasse voor zich zelf op te eisen. In het Gelderse Voorthuizen ging men met 14-13 ten onder tegen Spirit dat nu al gezien mag worden als een heuse titelkandidaat. Hierdoor is de promovendus de enige ploeg in de poule die nog al haar wedstrijden heeft winnen en logischerwijs aan kop gaat. KVA volgt nu op twee punten achterstand en bezet samen met SDO/Fiable de gedeeld tweede plaats.

KVA 2 had eerder op de middag nog gelijkgespeeld tegen Spirit in een wedstrijd waar men heel vaak op voorsprong stond maar in de slotfase ook nog tegen een achterstand aankeek: 11-11. Het vlaggenschip wist eveneens dat het aan de bak mocht tegen de thuisploeg. Want hoewel Spirit dit seizoen voor het eerst in haar geschiedenis op Overgangsklasse-niveau speelt, bleek uit de beelden al hoe sterk de ploeg is. Veel fysiek bij zowel de heren als dames en ook het scorend vermogen in de eerste drie speelronden viel op.

De club lijkt haar zaakjes sowieso wel goed op orde te hebben. Met het tweede team in de Reserve Overgangsklasse en de A1 in de Overgangsklasse zit er voldoende talent bij de club. Tel daar bij op het prachtige, gloednieuwe complex waar men de beschikking over heeft en je kunt stellen dat Spirit serieus aan de weg aan het timmeren is. Drie gloednieuwe kunstgrasvelden en een sporthal aan de veldkantine vast gebouwd is iets waar we in Amstelveen alleen maar van kunnen dromen.

Het was de thuisploeg die in haar allereerste aanval direct raak schoot, waarna KVA in de achtervolging mocht. Dit lukte alleraardigs want na een 3-3 tussenstand kwam KVA bij 3-4 voor het eerst in de wedstrijd op een voorsprong te staan. Dat dit later ook de enige keer was dat KVA een voorsprong had bleek helaas later pas… Spirit maakte op haar beurt weer gelijk en pakte ook weer een minieme voorsprong die het tot de rust vast hield: 7-6.

Na rust eigenlijk een identiek spelbeeld. KVA had beduidend minder rebound overwicht dan in de afgelopen drie wedstrijden maar kon blijven aanhaken bij de thuisploeg. Pas bij de 10-8 lukte het de thuisploeg om voor het eerst in de wedstrijd een gaatje van twee doelpunten verschil te realiseren. Ook nu lukte het de ploeg van trainer Elmer Coevert om aan te blijven haken. Er werd flink doorgewisseld waarbij aanvoerder Fabian Geveke in de slotfase belangrijk was met enkele afstandstreffers. Zo’n 6 minuten voor tijd schoot hij vanaf de zijlijn de 13-13 binnen en leek alles ineens weer mogelijk.

Zoals wel vaker in de wedstrijd was het Spirit dat vrijwel direct een antwoord klaar had. Met nog iets minder dan 5 minuten te spelen stond het 14-13. Tijd genoeg om nog één keer op gelijke hoogte te komen en misschien wel twee punten mee naar huis te nemen zou je denken. Dat lukte helaas niet. Spirit speelde op haar beurt lange aanvallen zonder resultaat en ook KVA lukte het niet meer om de korf te vinden. Kortom een jammerlijke en ook wel terechte nederlaag tegen misschien wel de verrassing van dit prille seizoen. De ploeg die vorig seizoen voor het eerst in haar historie kampioen werd in de Eerste Klasse lijkt dit seizoen ook een gooi te gaan doen naar het kampioenschap en de daar bijhorende promotie naar de Ereklasse.

We gaan het allemaal nog zien. Vooralsnog moet KVA een pas op de plaats maken en speelt het aanstaande zaterdag alweer een lastige thuiswedstrijd tegen OVVO. Ook het tweede team speelt thuis tegen OVVO. De wedstrijden beginnen om 14.00 uur en 15.30 uur en we hopen weer op veel publiek langs de zijlijn. Tot dan!