Korfbal Vereniging Amstelveen

Veld: Startbaan 1, 1185 XP Amstelveen
Zaal: Pandora 3 1183 KK Amstelveen

Nieuwe corona maatregelen bij KVA per 14 oktober 22.00 uur

Nieuwe corona maatregelen bij KVA per 14 oktober 22.00 uur

Vanaf woensdag 14 oktober om 22.00 uur gelden er nieuwe en aangescherpte corona maatregelen die de verspreiding van het coronavirus een halt moeten toeroepen. Helaas heeft dat ook voor KVA gevolgen.

Naar aanleiding van de persconferentie dinsdagavond 13 oktober heeft het KNKV, in overleg met NOC/NSF, nieuwe richtlijnen voor jeugd en senioren medegedeeld. Onder dit bericht zijn deze richtlijnen te vinden.

Het bestuur is in overleg met TC, JTC en leden hoe en wat we willen binnen deze richtlijnen. Voor de jeugd verandert er momenteel niets, behalve dat de competitiewedstrijden niet doorgaan. Deze week was het vakantie voor veel jeugdteams en volgende week gaan de  jeugdteams gewoon weer trainen tot en met 30 oktober op het veld. We zijn blij dat onze jeugd op deze wijze gewoon door kan en mag gaan!

We hebben daarnaast de afgelopen dagen van een aantal leden de vraag ontvangen hoe wij hier als club instaan. Vanuit het bestuur zijn we allereerst blij dat de overheid het belang van sporten onderstreept en ons mogelijkheden biedt om eventueel door te trainen. Daarom zijn we als eerste stap gestart met een inventarisatie onder onze seniorenleden om te kijken wat deze willen. We vinden het belangrijk om op basis daarvan een beslissing met elkaar te maken.

Dat betekent concreet voor nu dat de TC alle seniorenteams benaderd heeft voor een inventarisatie. Vervolgens zullen we met elkaar kijken wat mogelijk is binnen de kaders. We houden iedereen uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen. Vrijdagavond 16 oktober zal er door de senioren nog niet getraind worden.

We hopen jullie hiermee voorlopig voldoende geïnformeerd te hebben. Vragen kunnen per mail gestuurd worden naar bestuur-kva@live.nl.

 

UPDATE 14 oktober, 19:30 uur

Het KNKV deelt het volgende bericht met alle korfbalverenigingen:

“Met ingaande van 14 oktober 22.00 uur zijn wedstrijden niet meer toegestaan, waarmee de veldcompetitie voorlopig is stopgezet. Nadere informatie over de veld- en zaalcompetitie zal op korte termijn vanuit Team Competitie gedeeld worden.

 

Voor teams in de A-jeugd en jonger geldt:

– Qua trainingen zijn er geen beperkingen;
– Onderlinge wedstrijden binnen de vereniging zijn toegestaan;
– Gezondheidscheck voorafgaand aan de training;
– Kleedkamers en kantines zijn vanaf heden gesloten.

 

Voor teams in de senioren geldt:

– Per 200 m2 mag er door 4 spelers getraind worden. (2 viertallen per korfbalvak van 20 * 20 m = 400 m2 voor 8 spelers);
– Er mogen maximaal 30 personen tegelijkertijd aan het trainen zijn;
– Elke sporter en trainer houdt – ook tijdens de training – anderhalve meter afstand ten opzichte van elke medesporter;
-De viertallen mogen gedurende de trainingen niet wisselen;
– Onderlinge wedstrijdjes zijn niet toegestaan;
– Op één korfbalveld zijn maximaal vier trainers aanwezig;
– Gezondheidscheck voorafgaand aan de training;
– Kleedkamers en kantines zijn vanaf heden gesloten.”